Belediye Başkanı yürütmeyi durdurma davası açacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2008 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan Bodrum Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, bakanlık kararının yürütmesinin durdurulması için idare mahkemesine dava açacağını söyledi.

CHP'li Mustafa Saruhan, Muğla Belediyesi İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 29 Ağustos'ta tebliğ edilen İçişleri Bakanlığı yazısıyla, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındığını öne sürdü.

Bakanlık kararının yürütmesinin durdurulması ve göreve iade istemiyle 8 Eylül'de Muğla İdare Mahkemesi'ne dava açacağını ifade eden Saruhan, şöyle konuştu:

?Görevden alınmamla ilgili bir gerekçe gösterilmedi. Belediye uygulamalarıyla ilgili devam eden davalar var. Ancak görevden alınma nedeninin bu davalardan biri olup olmadığı konusunda bilgim yok. Pazartesi günü avukatlarımla bakanlık kararının yürütmesinin durdurulması ve göreve iade edilmem için dava açacağım.?

Toplantıda konuşan CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz ise Saruhan'ın görevden alınma kararının siyasi olduğunu savundu.

Topuz, ?Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber son 5-6 aydır Ak Parti iktidarının yerel yönetimler üzerindeki baskısını artırdığını görüyoruz. Önce Edirne'de, daha sonra Çorlu'da, geçen hafta da Bodrum'un Yalıkavak beldesinde yaşanan olaylar, Ak Parti iktidarının baskıcı bir tutum içinde olduğunu gösteriyor? diye konuştu.

Bakanlık kararının kendilerini hem üzdüğünü hem de ürküttüğünü ifade eden Topuz, şunları kaydetti:

?Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, İçişleri Bakanlığı'nın (görevden alıyorum) demesiyle hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındı. Bu, çok üzücü bir olay. Bizim buradan dersler çıkarmamız gerekiyor. Kararı siyasi buluyoruz. Ak Parti hükümeti, seçimlerin yaklaşmasıyla yerel yönetimler üzerindeki baskıyı artırdı. Yalıkavak'ta yaşananlar bu baskının açık bir göstergesidir. Mustafa Saruhan, yürütmenin durdurulması ve göreve iade istemiyle dava açtı. Bu sürecin takipçisi olacağız. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz.?

CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu da Saruhan'ın yanında olduklarını belirterek, ?Mustafa Saruhan'ın aklanacağına inancımız tamdır. Onun her zaman arkasındayız? dedi.

Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün de kararın siyasi olduğunu öne sürdü.

Gürün,?Mustafa Saruhan'ın henüz devam eden davaları bulunmaktadır. Ancak davaların hukuki süreci bitmeden ve dava sonucu kesinleşmeden yapılan bu müdahaleyi doğru ve etik bulmuyoruz? diye konuştu.

Yalıkavak Belediye Başkanı Saruhan, 29 Ağustos'ta İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevden alınmıştı. Görevden alınma nedeninin kendisine açıklanmadığını öne süren Saruhan, ?İmar plan ve tadilatları nedeniyle hakkımda açılan davalar ve soruşturmaların selameti açısından görevimden alındığımı sanıyorum. Ancak şu ana kadar kesinleşen cezam veya suçum yok? demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber