Zonguldak'taki rüşvet iddiası... Başhekim yardımcısı serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2008 23:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Zonguldak'ta, medikal firma görevlilerinden rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan Zonguldak Devlet Hastanesi Müdürü ile muhasebede görevli personel tutuklandı, başhekim yardımcısı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zonguldak Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 3 kişi, daha sonra ifadeleri alınmak üzere savcılığa çıkarıldı.

İfadelerinin ardından mahkemeye çıkarılanlardan hastane müdürü O.İ. ile muhasebe görevlisi S.A. tutuklanırlarken, başhekim yardımcısı M.S.Ç. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Emniyet ekiplerince, seri numaraları alınan ve bir firma görevlisi tarafından söz konusu kişilere verildiği gizli kamerayla belirlenmesine karşın bulunamayan 5 bin YTL ise hastanede bir kalorifer peteğinin arkasına saklanmış olarak bulundu.

OLAY

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne, hastanede çalışan kimi personelin, medikal firma görevlilerinden, malzeme alımı sırasında işleri kolaylaştırmak ve ihalelerde yardımcı olmak vaadiyle rüşvet aldığı ihbarı üzerine güvenlik güçleri, dün, savcılığın bilgisi dahilinde operasyon yaptı.

Operasyonda, hastane müdürü O.İ. ile olayla ilgisi bulunduğundan kuşkulanılan başhekim yardımcısı M.S.Ç. ve muhasebe görevlisi S.A.'yı gözaltına almıştı.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, düzenlediği basın toplantısında, rüşvet iddialarıyla ilgili bir firmanın belirlendiğini, araştırıldığı takdirde başka firmaların da çıkabileceğini söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber