7 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Eylül 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAŞBAKAN ERDOĞAN AKP BAYRAMPAŞA İLÇE KONGRESİ'NDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Bayrampaşa İlçe Kongresi'ne katılıyor. (Saat: 13.00)

-BAKAN TÜZMEN TİM BAŞKAN ADAYLARI GÖRÜŞMESİ

-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Türkiye İhracatçılar Meclisi başkan adayları ile toplantı yapıyor. (Saat: 11.30)

-GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde, içki denetimi iddiaları ve Ankara'nın suyuyla ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlarca yapılan tahlil sonuçlarına ilişkin basın toplantısı yapıyor. (Saat: 11.00)

-TZOB "TÜRKİYE KANATLI SEKTÖR RAPORU"NU AÇIKLIYOR

-TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, düzenleyeceği basın toplantısında "Türkiye Kanatlı Sektör Raporu"nu açıklıyor. Bayraktar ayrıca, fındık alım fiyatlarının açıklanmasından sonra yaşanan gelişmeler ve tarım sektörünün genel sorunlarını değerlendiriyor. (Saat: 10.30)

-SES VE TTB'DEN ORTAK BASIN TOPLANTISI

-Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Türk Tabipleri Birliği, eğitim ve araştırma hastanelerindeki atamalara ilişkin ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN GÖKÇEK'E BOTAŞ SİTEMİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BOTAŞ'a olan 677 Milyon YTL'lik borcunu ödenemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e sitem etti ve ?Borcunu öde? dedi.

-TOPTAN'IN ÖNERİSİNE CHP'DEN "HAYIR", MHP VE DTP SICAK

-Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere mektupla yaptığı 4 ayrı uzlaşma komisyonu kurulması önerisi siyasi partilerin gündemini oluşturuyor.

-CHP Toptan'ın yaptığı öneriye karşılık, uzlaşma komisyonlarına isim bildirme konusunda şimdiden kapıları kapatırken, MHP ve DTP, öneriyi değerlendirmeye aldı.

-TBMM MAKAM ARAÇLARI YENİLENECEK

-TBMM 3. Yasam Yılına fiziki yapısından, İç Tüzük değişikliğine kadar pek çok yenilikle girmeye hazırlanırken, makam araçları da yenilenecek. TBMM Başkanına tahsis edilen zırhlı araçtan sona, Meclis Başkanvekilleri, İdare amirleri, grup başkanvekilleri ve komisyon başkanlarının kullandığı makam araçları da yenilenecek.

-Geçen Dönem TBMM Başkanlık Divanı'nda alınan karar, yeni yasama yılında uygulamaya konulacak. Meclis başkanvekilleri, idare amirleri ve grup başkanvekillerinin kullandığı Peugeot model arabalar ile komisyon başkanlarının kullandığı Honda model arabaların yerine yeni ve sıfır makam araçları alınacak.

-SIRTI DÖNÜK ŞÜPHELİYİ ÖLDÜREN POLİSE 'ÖDÜL' GİBİ CEZA

-Yargıtay, alkollü bir şekilde traktör kullanarak mala zarar veren köylüyü, silahla öldüren polise 1 yıl bir ay hapis cezasını onadı. Karara muhalif kalan Yargıtay üyeleri, ?Devlet erkini elinde bulunduranların yasadışı güçlerini bireyler üzerinde kullanması polis devletinde rastlanan bir olgu olsa da, demokratik hukuk devleti anlayışında yeri yoktur. Kolluk, yasalarda belirlenen görevlerini yaparken direnişle karşılaşması durumunda, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanmaya yetkilidirler? dedi.

-Karara muhalif kalan Yargıtay üyeleri, polis olan sanığın ?Kasten tahrik altında öldürme' suçundan mahkum edilmesini istedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da Daire kararına itiraz etti. Dosyada son sözü Yargıtay Ceza Genel Kurulu söyleyecek. Ceza Genel Kurulu, karara muhalif kalan üyelerin görüşü doğrultusunda karar verirse, polisler zor kullanan kişilere ateş ederken iki kez düşünmek zorunda kalacak

-ESNAF RAMAZAN'DA UMDUĞU HAREKETLİLİĞİ BULAMADI

-Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayının gelmesi ve okulların açılması nedeniyle çarşı ve pazarın hareketlendiğini, ancak insanların henüz para harcamak yerine vitrinlere baktığını söyledi. Palandöken, bu ay diğer aylara göre daha umutlu olduklarını, ancak bu ?yalancı baharla? on iki ayın telafi edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

-KOBİ BORSASI GÜNDE TEK FİYAT İLE PİYASAYA GİRİYOR

-İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, KOBİ'lerin hisselerinin işlem göreceği KOBİ Borsasının yılbaşından itibaren uygulamaya gireceğini bildirdi. KOBİ'ler için basitleştirilmiş halka arz prosedürü uygulanacağını ve sayısal kriter olmayacağını belirten Erkan, her yönüyle yepyeni bir tarzın uygulanacağı sistemde, bazı kağıtlarda sadece günde bir kere müzayede yaparak fiyat belirlenmesi ve o fiyattan işlemlerin gerçekleştirilmesi olanağının sunulacağını belirtti.

-ENGELLİ ÖĞRENCİLER ?KAYNAŞARAK? OKUYACAK, ÖZEL EĞİTİM ARAÇLARINI VELİ ALACAK

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, engelli çocukların eğitiminin ?kaynaştırma yoluyla? sağlanacağını söyleyerek, ?Kaynaştırma yoluyla eğitimin amacı, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere destek eğitim hizmetleri de verilerek yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı ortamda eğitimlerini sürdürmelerini sağlamaktır? dedi.

-Buna karşın özel eğitim için gereken araç ve gereçlerin temini için Milli Eğitim Bakanlığı bütçe ayırmazken, bu araçların alımının okul aile birliği ve sivil toplum kuruluşlarının yardımı ile alınması bekleniyor.

-Kaynaştırma yoluyla eğitim alacak engelli öğrencilere SBS'ye ve diğer iller arası sınavlara girmelerine olanak tanınacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber