Velilerde 'okul alışverişi' telaşı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklarınım okul alışverişi hafta sonuna bırakan veliler, yoğun alışveriş yaptılar.

Velilerin çoğu, pazartesi günü okula başlayacak çocuğunun giyim alışverişi için hafta sonunu tercih etti. Bu yüzden Konya'da okul kıyafetleri satan mağazaların bulunduğu Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nda yoğunluk yaşandı.

Çarşıda okul kıyafetleri satan firmanın Medya Pazarlama Sorumlusu İbrahim Gökay, bu hafta sonunda geçen haftaya göre daha yoğun olduğunu söyledi.

Velilerin alışverişi genelde son güne bıraktıklarını ifade eden Gökay, satışların son derece iyi olduğunu bildirdi. Fiyatlar da geçen yıllara göre bir değişiklik olmadığını vurgulayan Gökay, ''Geçen yıl 5 YTL'den sattığımız önlüğü bu yıl da aynı fiyattan satıyoruz. Aynı şekilde üniforma fiyatlarında da fazla bir değişiklik olmadı'' dedi.

Çarşıda, 5 YTL'ye satılan naylon karışımı makine örgüsü önlükler büyük ilgi görürken, erkek önlükleri 5 YTL ile 40 YTL, kız önlükleri ise 6 YTL ile 45 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Erkek öğrenciler için gri pantolon, lacivert ceket, beyaz gömlek ve kravattan oluşan üniformaların fiyatları kalitesine göre 30 YTL ile 100 YTL arasında değişirken, süveter, etek, gömlek, fular ve çoraptan oluşan kız öğrenci üniformaları ise 40 YTL'den başlayan fiyatlarla mağazalarda satışa sunuluyor.

-VELİLER ŞİKAYETÇİ-

Alışveriş için Piri Mehmet Paşa Çarşısı'nı tercih eden veliler, geçtiğimiz yıla oranla fiyatların artmamasının kendileri için bir önemi olmadığını, çünkü satın alma güçlerinin düştüğünü ve okul alışverişinin bütçelerini zorladığını kaydettiler.

Veliler, bazı okulların kıyafetlerinin sadece belirli mağazalarda satılmasının da kendilerini mağdur ettiğini söyleyerek, bu uygulamaya tepki gösterdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber