Metrobüsün Avcılar-Zincirlikuyu hattı denendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2008 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metrobüsün Avcılar ile Zincirlikuyu arasındaki hattında ilk deneme seferi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Avcılar metrobüs son duraktan başlayan deneme seferi sırasında basın mensuplarına bilgi veren Topbaş, Avcılar ile Zincirlikuyu arasındaki metrobüs hattının okulların açılacağı yarın hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Topbaş, metrobüsün yolcu yoğunluğunun fazla saatlerde Avcılar ile Zincirlikuyu arasını 38 dakikada alacağını ifade ederek, metrobüslerle klimalı ortamda hızlı, rahat ve konforlu bir ulaşımın sağlandığını belirtti.

Kadir Topbaş, metrobüsün son durağı olan Avcılar'daki parklanma alanında yaşanan sıkıntının da İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar Yerleşkesi'nden bir miktar arazi alınıp çözüleceğini dile getirdi.

Topbaş, yeni hattın da devreye girmesiyle Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya her gün gidip gelecek bir kişinin trafikte geçecek yaklaşık 3 saati kazanacağını söyledi.

Topbaş, 2. etabın yarın hizmete girmesiyle tüm metrobüs hattında 250'nin üstünde otobüsün seferden kalkmış olacağını da belirterek, bunun emisyon salınımından ekonomik boyutuna kadar ciddi bir getirisinin var olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber