SES: Klinik şef ve şef yardımcılığı atamaları hukuka uygun değil

Haber Giriş : 07 Eylül 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Sağlık Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Sağlık Bakanlığınca eğitim ve araştırma hastanelerine yapılacak klinik şef ve şef yardımcılığı atamalarının hukuka uygun olmadığını savundu. Yorgun, Sağlık Bakanlığı'nın, 47 eğitim hastanesine 178 profesör ve doçenti, klinik şef ya da şef yardımcı olarak atadığını, ancak Anayasa Mahkemesi'nin bu yasanın yürütmesini durdurmasının ardından açılan bireysel davalarla bu atamaların çoğunun iptal edildiğini belirtti.

- Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Sağlık Bakanlığınca eğitim ve araştırma hastanelerine yapılacak klinik şef ve şef yardımcılığı atamalarının hukuka uygun olmadığını savundu. Yorgun, Sağlık Bakanlığı'nın, 47 eğitim hastanesine 178 profesör ve doçenti, klinik şef ya da şef yardımcı olarak atadığını, ancak Anayasa Mahkemesi'nin bu yasanın yürütmesini durdurmasının ardından açılan bireysel davalarla bu atamaların çoğunun iptal edildiğini belirtti.

SES ve Türk Tabipleri Birliği'nce düzenlenen ortak basın toplantısında Sağlık Bakanlığı'nın eğitim ve araştırma hastanelerine yapacağı klinik şef ve şef yardımcılığı atamaları eleştirildi. Toplantıda konuşan SES Başkanı Bedriye Yorgun, Sağlık Bakanlığı'nın, 5413 sayılı kanun kapsamında 47 eğitim hastanesine 178 profesör ve doçenti klinik şef ya da şef yardımcı olarak atadığını, ancak Anayasa Mahkemesi'nin bu yasanın yürütmesini durdurmasının ardından açılan bireysel davalarla bu atamaların çoğunun iptal edildiğini söyledi. Yorgun, daha sonraki süreçte ise, bu atamalara ilişkin idare mahkemesin başvurduklarını ve çıkan iptal kararının Sağlık Bakanlığı'nca temyiz edildiğini belirterek ?Bu karar da Danıştay 5. Dairesi'nde görüşüldükten sonra kesinleşti? dedi. Yorgun, Meclis'in kabul ettiği 5748 sayılı kanunun yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açılan davanın ise sürdüğünü ifade etti. Yorgun şunları söyledi:

?Bakanlık, bu yasa kapsamında 201 klinik şef ve şef yardımcılığı atamalarına ilişkin duyuru yapmıştır. Oluşturulan jüri üyeleri arasında daha önceki atamaları dava konusu olan ve yeniden göreve getirilen kişiler bulunmaktadır. Şu anda 75'i eski ve 201'i yeni ilan edilecek olan atamaların tamamı hukuka uygun değildir. Sağlık Bakanlığı'nı yargı kararlarına uymaya ve hukuksuz atamalardan vazgeçmeye davet ediyoruz.?

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu ise, klinik şef ve şef yardımcılığına ilişkin atama süreci için, ?Sınav yapılmaksızın atama yapıldığı için ve farklı bir anlayışla atama yapıldığı, adil ve eşit bir fırsat eşitliğinin yaşanmadığı bir ortam olduğu için sıkıntı yaşanıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber