Hastanede dersbaşı yaptılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesinde yataklı tedavi gören ilköğretim öğrencileri, yeni eğitim-öğretim yılına hastanede bulunan okulda başladı.

Hastane bünyesinde yer alan İnge Beyhan Amaçer İlköğretim Okulunda 12 öğrenci ders başı yaparken, çocuklar, diğer öğrenciler gibi okula başlamanın sevincini yaşadı.

Okulun müdür yetkili öğretmeni Akgül Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda, başta Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Çocuk Enfeksiyon bölümleri olmak üzere, diğer kliniklerde yataklı tedavi gören çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Okulda eğitimin ?sınıf ortamına gelebilen ve ?yatak başında? olmak üzere iki kısımda yapıldığını belirten Akbulut, şöyle söyledi:

?Hastanede 10 günden fazla yatarak tedavi gören çocukların, normal eğitimlerinden geri kalmamaları için Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı çerçevesinde normal okullarda hangi ünite işleniyorsa, burada çocuklara o konuyu anlatıyoruz. Amacımız çocuklar okullarından ayrı kaldıkları sürede, derslerinden uzaklaşmasınlar, arkadaşlarından geri kalmasınlar. Burada verdiğimiz eğitim sayesinde çocuklar okullarına döndüklerinde herhangi bir sorun yaşamıyor. Okulumuza gelen öğrencilerle ben ve bir öğretmen arkadaşım birebir ilgileniyor.?

Akbulut, Hematoloji ve Onkoloji servisinde kalan birçok çocuğun yatağından kalkamadığı için eğitiminin yataklarında verildiğini, bu çocuklarla daha fazla ilgilenebilmek için bu bölümlere de sınıf oluşturulması gerektiğini belirtti.

Hastane Gönüllüleri Derneğinin desteğiyle eğitim malzemelerini tedarik etmeye çalıştıklarını vurgulayan Akbulut, yeni sınıfların oluşturulabilmesi ve çocukların daha fazla kitaptan yararlanabilmesi için yardım beklediklerini ifade etti.

OKUL, REHABİLİTASYONA DA YARDIMCI OLUYOR

Okulda, geçen yıl 308 hasta öğrencinin eğitim gördüğünü ve çocukların bu sayede hastane psikolojisinden kurtulduğunu belirten Akbulut, eğitimin yanı sıra rehabilitasyon hizmeti de vermeye çalıştıklarını bildirdi. Akbulut, ?Tedavi gören çocuklar okulda geçirdikleri süre içerisinde hastanede olduklarını unutuyor ve moralleri düzeliyor. Doktorlar da okulun bu katkısından oldukça memnun? dedi.

Trombosit hastalığı nedeniyle uzun süredir tedavi gören 4.sınıf öğrencisi Akın Çakır'ın annesi Beyhan Çakır ise çocuğunun geçen yıldan beri okulda eğitim gördüğünü ifade ederek, ?Çocuğumun derslere başladıktan sonra morali düzeldi ve normal öğrencilerle aynı eğitimi aldığı için kendini daha iyi hissetmeye başladı. Hastanede bulunan okul sayesinde çocuğum burada iyi zaman geçiriyor ve tedavisi yüksek moralle yapılıyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber