Engelliler yasası için düğmeye basılsın!

Haber Giriş : 09 Kasım 2004 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllardır ihmal edilen Engelliler Yasası'nın çıkartılması için Engelliler ve Dostları Kulübü yeni bir kampanya başlattı. Kampanya bir an önce yasanın çıkarılmasını hedefliyor.

www.Engelliler.Net sitesinde yürütülen kampanyayla kamuoyu baskısı yaratılarak Engelliler Yasası'nın çıkarılması amaçlanıyor.

Site yöneticisi Bulent Küçükaslan, 27 Ekim 2004'de, "Engelliler Yasamıza Sahip Çıkalım" kampanyası başlattıklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Sitemizin kuruluş amacı, engellileri hakları konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Ne var ki, geçen sürede ziyaretçi ve üyelerimizden o kadar büyük bir destek ve övgü aldık ki, bilgilendirmenin ötesinde bir şeyler yapmamız gerektiğini anladık. Artık sitemiz, toplumsal bir uyanışa ve Engelliler Hareketinin doğumuna katkıda bulunmak için çalışmaktadır.

Ülkemizdeki milyonlarca engellinin daha özgür, toplumla iç içe ve engellenmeden yaşabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bunu yaparken dayandığımız tek şey engellilerin kendisidir.

Ülkemizdeki engellilerin en büyük sorunlarından biri, kendi sorunlarıyla ilgili temel bir yasanın olmamasıdır. Sosyal sorumluluk ve dayanışma çerçevesinde giriştiğimiz mücadeleye herkesin destek vermesini istiyoruz."

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber