Geçici öğretmene tepki gösteren veliler eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 15:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Denizli'de Merkezefendi İlköğretim Okulu 1-D sınıfına gidecek öğrencilere geçici öğretmen verileceğini duyan veliler, çocuklarının sınıfa girmesine izin vermedi.

Öğretmen Murat Demirlenk'in başka bir okulda görevlendirilip, yerine geçici bir öğretmen verileceğini öğrenen veliler, okul bahçesinde eylem yaptı.

Çocuklarının öğretmenlerinin devamlı değiştirilmesine karşı olduklarını, okula hangi öğretmenle başladıysa son sınıfa kadar onunla devam etmesini istediklerini belirten veliler, çocuklarıyla birlikte uzun süre bekledi.

Velilerden Hüseyin Özen, "Ben ve buradaki diğer veliler, çocuklarımıza eğitim verecek öğretmenin kadrolu olmasını ve 5. sınıfa kadar okutmasını istiyoruz. Geçici kadroyla derse girecek öğretmen, bir iki ay sonra başka bir okula gidebilir. Çocuklarımızın morali bu yüzden bozulabilir." şeklinde konuştu.

Bir öğrenci de, "Öğretmenimiz beş sene değişmesin istiyoruz." dedi.

Olay üzerine Okul Müdürü Mutlu Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne durumu anlattı. Okula gelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Başgün, okul bahçesinde velilerle bir süre görüştü. Yeni öğretmenin, eş durumu sebebiyle en yüksek puanla Denizli'ye geldiğini ve bu okula verildiğini belirten Başgün, "Geçici görev sözkonusu değil. Bu sınıfa verilen öğretmen, görevinin başındadır. Denizli'nin eğitimdeki başarısını, hep birlikte daha da yükseklere çıkaracağız. Öğretmen eksiğini müdürümüz bildirdiğinde, hemen atamalarını bu okula yaptık." diye konuştu.

Çocukları sınıflarına gönderen Şube Müdürü Başgün'ü dinleyen ve ikna olan veliler, konuyu kendilerine yanlış anlattığını söyleyerek bu defa okul müdürüne tepki gösterdi. Veliler, daha sonra evlerine döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber