Validen ilçe milli eğitim müdürüne fırça

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2008 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Valisi Sami Bulut, tadilat nedeniyle eğitim-öğretime başlayamayan Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulunda inceleme yaptı. İnşaata dönen okulu gezen Vali Sami Bulut, onarımın vaktinde tamamlanmaması sebebiyle yetkilileri fırçaladı.

2008-2009 eğitim öğretim döneminin dün başlamasıyla birlikte problemli okullar da ortaya çıkarken, Erzurum'da tadilat nedeniyle dün ders başı yapılmayan Yunus Emre semtindeki Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'nda bugün Vali Sami Bulut inceleme yaptı. Bayındırlık İl Müdürü Yaşar Güvenç, Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bastem, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer ve diğer yetkililerden bilgi alan Bulut, tadilat çalışmaları yapılan sınıfları gezdi. Bu sırada bir velinin, "Sayın valim

çocuğunuzu bu okula gönderir misiniz?" diye sorması üzerine Bulut, "Burada eğitim yapılmaz, öğrenci gönderilmez" cevabını verdi.

Daha sonra öğretmenler odasında yetkililerle toplantı yapan Bulut, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu okuldaki öğrencilerin eğitimsiz kalmayacağını belirtti. Bulut, şunları söyledi:

"Öğrencilerimize yeni okul ayarlıyoruz. Onları Atatürk İlköğretim Okulu'na göndereceğiz. Orada normal eğitim vardı yeni düzenleme ile ikili eğitim yapılacak. Öğrencilerimizi oraya taşıyacağız. Çocuklara daha iyi bir okul ayarlayacağız. Öğrenciler için servis ayarlayacağız. Çocukları ve velileri mağdur etmeyeceğiz. Bu şartlarda çocuklarımızı mağdur etmeyelim. Bir ay sıkıntıya katlanayım. Bir ay servislerle Atatürk İlköğretim Okulu'na öğrencileri götüreceğiz. Bir ay sonra pırıl pırıl bir okulumuz olacak."

Bir velinin çalışmaların bir ay içinde tamamlanmasının zor olduğunu söylemesi üzerine yüklenici firma sorumlusunu yanına çağıran Vali Bulut, okulun bir an evvel bitirilmesini istedi.

Okul incelemesi sırasında gördüğü manzara karşısında bir hayli morali bozulan Vali Bulut, ihmal ve eksiklikler nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkililerini fırçaladı. Aracına binerken Vali Bulut'un Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer'e yaşanan olayla ilgili neden tedbir alınmadığını sorması üzerine Özer, "Milli Eğitim Müdürümüz biliyordu. Gerekli tedbirleri aldı. Müteahhitler Milli Eğitim Müdürümüze bir ay içinde yetiştireceklerine söz verdiler. Kaymakam beyle sürekli

okula gelip incelemelerde bulunduk. Tedbir olarak taşımalı eğitim yaptık. 6.7.8. sınıf öğrencilerimizi bin 300 metre mesafedeki Mustafa Kemal Lisesi'ne yönlendirdik" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Vali Bulut, şöyle konuştu:

"Bu mu alınan tedbir. Sürekli geldin de hani çözüm? Bu öğrenciler o okula yaya olarak mı gidecekler? Herkes topu birbirine atıyor. Vay efendim müteahhit bir ay da bitirecekmiş, yok Kaymakam beyin haberi varmış. Böyle çözüm olmaz ki, böyle eğitim olmaz."

Vali Bulut daha sonra Atatürk İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Öte yandan okuldaki çalışmaların devam etmesinden dolayı öğrencilerin ders başı yapamadıkları ve evlerine gönderildikleri gözlendi.

Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'nda 15 Ağustos'ta Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından depreme karşı güçlendirme çalışmaları başlatılmıştı. Çalışmalar kapsamında okuldaki bir bölüm öğrenci tadilat çalışmalarının olmadığı B blokta eğitim görmeye devam ederken, 6.7. ve 8. sınıf öğrencileri de Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'na yönlendirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber