IKEA, En fazla kütüphane satıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ikea Türkiye Perakende Direktörü Tolga Öncü, bir önceki yıl ile kıyaslandığında müşteri sayısının yüzde 26 arttığını bildirdi.

Öncü, İkea'nın bu yıl en fazla kütüphane sattığını belirterek, ?Bu kütüphane, televizyon ünitesi vitrin olarakta kullanılabiliyor. Dünyada da en fazla bu çok işlevli kütüphaneyi satıyoruz? dedi.

Türkiye'de 5 milyon adet dağıtılacak 2009 Ikea kataloğunun tanıtıldığı toplantıda konuşan Öncü, dünyada 38 ülkede dağıtılması söz konusu olan, 27 dilde toplam 198 milyon adet basılan kataloğun 400 milyon kişi tarafından okunacağının tahmin edildiğini belirtti.

Geri dönüşüm kağıdına basılan 198 milyon kataloğun yan yana dizildiğinde dünyayı 850 defa dönebilecek uzunluğa ulaştığını, toplam ağırlığının 600 sumo güreşçisi kadar olduğunu kaydeden Öncü, Türkiye'de ilk kez 2005'te 1 milyon 300 bin adet basılan kataloktan bu yıl 5 milyon adet katalog dağıtmayı hedeflediklerini, 2005'ten bu yana sayının 4 kat arttığını kaydetti.

Öncü, Ikea'nın 520 adet ürün gamını Türkiye'deki tedarikçilerden satın aldığını bildirdi. Dünyadaki tüm İkea'lara 520 ürünün Türkiye'dekitaderikçilerden gittiğini kaydeden Öncü, ?Türk tedarikçilerimiz kaliteli ve özel ürünler üretiyor? dedi.

Önce fiyatÖncü, ?Düşük fiyat bizim için çok önemli. Önce ürünün fiyatı çıkarılıyor. Çılgın tasarımcılarımız kaliteden ve görünümden taviz vermeden en iyi fiyata ürünü ortaya koymaya çalışıyorlar? diye konuştu. Öncü, Ikea'nın 2008 döneminin 31 Ağustos'ta sona erdiğine işaret ederek, ?2009 beklentimiz çok yüksek. Müşteri sayımız, bir önceki yıla göre kıyaslandığında yüzde 26 arttı? dedi.

Öncü, 50 milyon euro'luk yatırım yapılan Bursa'daki mağazanın kasım ayında açılmasının planlandığını bildirdi.

İsveç köftesiyle iftar

Mağaza bünyesindeki restorana ilişkin sorular üzerine de Öncü, restoranın toplam ciro içindeki payının yüzde 6 civarında olduğuna dikkati çekerek, ?Her sene ramazan aylarında iftar saatlerinde mağaza dolup taşıyor. Bizim bir de çılgın çarşambalarımız vardır. Bu güne özel 1 YTL karşılığında kahvaltı tabağı satılıyor. Günde bin civarında kahvaltı tabağı çıkıyor? şeklinde konuştu.

8 bin ürün gamıyla müşterileri karşılayacaklarını kaydeden Ikea Ticari Direktörü Seda Gürel, kataloğu bir davetiye olarak gördüklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber