10 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 10 Eylül 2008 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞBANI GÜL BAKÜ'DE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir çalışma ziyareti için günübirlik gideceği Azerbaycan'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zuğulba Sarayı'nda bir araya geliyor.

-Görüşme sonrasında Gül ve Aliyev ortak basın toplantısı düzenliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Bakü'den dönüşünde bir basın açıklaması yapıyor. (Saat: 14.15/19.00/20.15/22.45)

-DOWNER ANKARA'DA

-BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Kıbrıs müzakereleri konusunda temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.

-Downer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan tarafından kabul ediliyor. (Saat: 11.00/12.00/14.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak eski Başbakanı Ayad Allawi ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 12.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın'ı kabul ediyor.

-Başbakan Erdoğan, daha sonra MİT Müsteşarı Emre Taner'i kabul ediyor. (Saat: 13.00/15.00)

-AKP'Lİ FIRAT'IN BASIN TOPLANTISI

-AKP Genel Başkanı Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI

-MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır ve Giresun Milletvekili Murat Özkan Fındık üreticilerinin sorunlarıyla ilgili basın toplantısı yapıyor.

-CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ve Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep Belediyesindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

-MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yaş sebze-meyve üreticilerinin ve ihracatçılarının sorunlarıyla ilgili basın toplantısı yapıyor. (Saat: 11.00/11.30/12.00)

-TEMMUZ AYI CARİ AÇIĞI BELLİ OLUYOR

-Merkez Bankası, Temmuz sonu ödemeler dengesi istatistiklerini açıklıyor. (Saat:17.00)

-İKİNCİ ÇEYREK BÜYÜME ORANI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, yılın ikinci üç aylık dönemine ilişkin gayri safi yurt içi hasıla büyüme oranını açıklıyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ ATEŞ'TEN KÖMÜR YOLSUZLUĞU İDDİASI

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Kars, Iğdır ve Ardahan'da yaptığı çalışmalara ilişkin bir rapor hazırladı. Raporunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sunan Ateş, bölgede ?yolsuzluk ve kayırmacılık? örneklerinin saymakla bitmediğini belirtirken, kömür dağıtımlarına ilişkin yolsuzluk iddialarını dile getirdi.

-Ateş, ?En büyük vurgun yoksul oldukları ileri sürülen ailelere dağıtılan kömür üzerinden yapılmaktadır. Posof İlçe merkezine geçen yıl bedava dağıtılmak üzere180 ton kömür verilmiştir. Kömür kullanıma uygun olmadığı için halen dere yatağında beklemektedir. Belediye Başkanı ve Kaymakam, Vali'ye durumu iletip, kaliteli 150 ton kömürün yeterli olduğunu bildirmelerine rağmen bu yıl yine Erzurum'un Oltu İlçesinde AKP'li bir milletvekilinin çıkarıp sattığı kömürden 500 ton gönderilmiştir. Yoksulluk bahane edilerek devlet kaynakları AKP'lilere ve yandaşlarına peşkeş çekilmektedir.?

-TOMANBAY YARIN DSP ROZETİ TAKACAK

-Geçen hafta CHP'den istifa eden eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, yarın DSP'ye katılıyor. Tomanbay'a rozetini DSP Genel Başkanı Zeki Sezer takacak.

-"TÜRKİYE, TURİST BAŞINA GELİRDE 600 DOLARDA PATİNAJ YAPIYOR"

-İktisatçı Mustafa Sönmez, Akdeniz çanağında turist başına harcamanın yaklaşık 800 dolar, komşu Yunanistan'da bin dolar olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'de ise harcamanın 600 dolarda takılıp kaldığına işaret etti.

-YABANCILARDAN AĞUSTOS'TA BORSA'DA REKOR SATIŞ

-Küresel finans sisteminde türbülansın arttığı Ağustos ayında Borsa'da aylık bazda en çok satış işlemi gerçekleştirildi. Yabancıların borsadaki işlemleri Ağustos ayında net 1.2 milyar dolar, sekiz aylık dönemde ise 1.7 milyar dolarlık satışla sonuçlandı. Yabancıların sekiz aylık işlem hacmi de 108.6 milyar dolara yükseldi.

-KONUK ÜLKE TÜRKİYE, FRANKFURT'TA BAKANLARIN DA DİKKATİNİ ÇEKTİ

-Türkiye'nin onur konuğu olarak 15-19 Ekim tarihleri arasında katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında, Mart ayından bu yana gerçekleştirilen etkinliklerle, Türk kültür ve edebiyatı fuardan aylar önce Almanya'dan dünya sahnesine taşındı.

-Frankfurt Kitap Fuarı Ulusal Yürütme Komitesi Eşbaşkanı Müge Gürsoy Sökmen, ilk kez bir konuk ülkenin yazarlarının katıldığı ?Okul okumaları? etkinliğinde, Türk yazarın okuması sırasında, Milli Eğitim ve Adalet Bakanı Jürgen Banzer'in ?masal dinliyorum şimdi? diyerek o günkü diğer programlarını iptal ettiğini söyledi.

-ANTALYA'DA 12 ÖREN YERİNDE BULUNAN BAZI İŞLETMELERE BAKANLIKTAN ?ÇIK? EMRİ

-Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'daki 12 ören yerinde bulunan bazı işletmeleri ?uyumlu? olmadığı gerekçesiyle tahliye edecek.

-Müzelerin işletmelerinin kiralanması dışında, çeşitli restorasyon ve tadilat çalışmaları içinse sponsor arayışında olan Bakanlık, Turkcell, Vodafone, Petrol Ofisi gibi büyük şirketlerle de temasa geçti.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber