Fırat: Deniz Feneri davasında AK parti ile ilgili suçlama yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Almanya'daki Deniz Feneri Derneği davası ile ilgili olarak, "Bu davanın hiçbir yerinde hiçbir şekilde AK Parti ile ilgili bir suçlama, ifade yok" dedi.

Fırat, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Türkiye'de özgür bir basın olduğuna inanıyor musunuz? Yandaş medya olduğu söyleniyor. Son tartışmalarda hiç kimse 'ben temizim' diye söze başlamıyor, diğerinin kendisinden daha kirli olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bu, yozlaşmayı göstermiyor mu?" sorusu üzerine Fırat, "Hayır. Basın yönünden ele almamız lazım. Çok önemli bir güç. Toplumun düşüncelerini ve algılarını istediği yönde değiştirebilen bir medya gücü var. Bu medyanın aslında tarafsız olması lazım" yanıtını verdi.

Fırat, "Almanya'da süren bir dava var. Siyasi bağlantı söz konusu olduğu ifade ediliyor. Bu bağlamda AKP'yi işaret eden bazı bağlantılardan da söz ediliyor. Sabih Kanadoğlu'nun açıklaması var, 'Bu kapatma nedenidir' diyor. Deniz Feneri Derneği davasının size yönelik bağlantıları olduğu iddiaları konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu, kapatma nedeni olur mu?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Bu davayla ilgili olarak gazetelere intikal eden bir haber var. CHP'nin Genel Sekreteri başta olmak üzere bazı milletvekillerinin Almanya'da bu dosyanın peşine düştükleri yazılıyor. Bu davayla ilgili yargıcın odasına gittikleri ve yargıçla aralarında geçen konuşma bugün gazetelerde. Yargıcın verdiği cevaplar çok enteresan. İbretle okunması gereken ve özellikle CHP'nin bundan sonuçlar çıkarması gereken bir diyalog gelişmiş orada. Bu davanın hiçbir yerinde hiçbir şekilde AK Parti ile ilgili bir suçlama, ifade yok. Sabih Kanadoğlu, tabii ki emekli bir başsavcı. Nereden çıkardığını bilemiyorum. Çünkü o dosya gizli bir dosya değil. İnternete girdiğiniz zaman bütün dokümanlarını görmek mümkün. Orada AK Parti ile en ufak bir şekilde ilişkilendirme yok. Zaten olsaydı merak etmeyin Doğan Medyası yazardı. Sayın Baykal ve Sayın Bahçeli, bunu abartarak, üstüne ekleyerek söylerdi. Bugüne kadar hiçbiri böyle bir iddiada bulunmadı."

AK Parti'nin, özellikle mali konularda çok titiz davrandığını vurgulayan Fırat, "Yasal hiçbir yükümlülüğü olmadığı halde her vatandaşım, internet sitemize girerek, neredeyse muhasebe kayıtlarına girilebilir bir açıklığı esas aldığımızı görecektir. Bunu diğer siyasi partilerde göremezsiniz. Gizli işler yapan bir siyasi parti de böylesine bir açıklığı görebilmeniz mümkün değil. CHP'nin sitesine girdiğinizde, belli bir medya grubuna 3 milyon dolar koltuk çıkıldığını orada görebilmeniz mümkün değil. Ama bizim sitemize girdiğinizde bunun tamamını görme imkanına sahipsiniz" dedi.

Fırat, "Başbakan, Aydın Doğan'ın kendisini ziyaret ettiğini, Hilton ve Ceyhan'la ilgili talepte bulunduğunu söyledi. Suç varsa Başbakan bunu daha önce niye duyurmadı?" sorusunu yanıtlarken, Aydın Doğan'ın istediğinin suç olmadığını, Türk Ceza Yasası'nda da böyle bir suç bulunmadığını söyledi. Fırat, "Ama ahlaken suç. Çünkü özellikle imar değişikliğini Başbakan'dan istemenin ahlaken doğru olduğu kanısında değilim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber