Parite tetikledi, dolar 1,25'i aştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 11:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Euro/dolar paritesinin 1 yılın en düşük seviyeye gerilemesi sonrasında içeride de değer kazanan dolar 1,2550 YTL'ye çıktı.

Para piyasalarının ABD finans sistemindeki sorunları bir kenara bırakıp, ABD dışındaki ekonomilerin zayıflığına odaklanması, doların uluslararası piyasalarda yükselmesine neden oldu. Euro/dolar paritesi bugün son 1 yılın en düşük seviyesi olan 1,3936'ya geriledi.

Dolar yurtdışının etkisiyle içeride de değer kazandı. Bankalararası piyasada dolar 1,2550 YTL seviyesine çıkarak dünkü spot kapanışa göre yüzde 1'den fazla yükseldi.

ABD'li yatırımcıların ülke dışındaki pozisyonlarını kapatıp paralarını ABD'ye çekmeleri sonucu Euro/dolar paritesinin son 1 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının iç piyasayı da etkilemesiyle dolar, YTL karşısında değer kazandı. Dolar/YTL kotasyonları en son 3 Temmuz'da 1,25 YTL seviyesinden işlem görmüştü.

AYTEKİN: KUR 1,30'LARA GİTMEZ

CNBC-e'ye konuşan ABank Döviz Pozisyon Müdürü Sevgi Aytekin, doların uluslararası piyasalarda değer kazanması ve dünyadaki işlerin iyi gitmediğinin bir kere daha anlaşılmasıyla dolar/YTL'nin de yukarı gittiğini söyledi.

Gelişen ülke para birimlerinde gidişatın iyi olmadığını belirten Aytekin, ?Hiçbir kötü haber gelmese de, biz paritenin hareketine bağlı olarak 1,26'ya gideceğiz. Kurun 1,30-1,40 seviyelerine gideceğini söylemek için çok erken? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber