Sakarya Üniversitesi'nin 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durman, öğrencileri toplumsal değerlere saygılı bireyler olarak geleceğe hazırlayacak yeni eğitim döneminin başlamasının heyecanını yaşadığını söyledi.

SAÜ'nün 2008-2009 yeni eğitim ve öğretim yılının açılması sebebiyle kampüsteki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Ardından Kongre Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Rektör Durman, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmeyi kendilerine misyon edindiklerini kaydetti.

16 yıl gibi kısa bir sürede üniversitenin hızla geliştiğini ve bu gün öğrenci sayısının 50 bini bulduğunu dile getiren Durman, bu yıl kurulan Tıp Fakültesi'ne 26 öğrencinin yerleştiğini belirtti. Üniversite bünyesinde 'Teknoloji Geliştirme Bölgesi' kurduklarını, bu bölgede nitelikli sanayinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Durman, SAÜ'nün uzaktan eğitimde adından sözü edilen bir üniversite haline geldiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber