Bakan Çelik, servis kazasında yaralanan öğrencileri ziyaret etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İzmir'in Aliağa ilçesindeki servis kazasında yaralananları ziyaret etti.

Aliağa Devlet Hastanesi'nde yatan 19 öğrenci ve bir velinin sağlık durumuyla yakından ilgilenen Çelik, Başhekim Koray Durmuş'tan ayrıntılı bilgi aldı. Bakan Çelik, bütün öğrencilerle tek tek sohbet ederek, ailelerine de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bakan Faruk Çelik, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İzmir İl Müdürlüğü'nün Petkim'de düzenlediği eğitim töreni için geldiği Aliağa'da, ilk olarak servis kazasında yaralanan öğrencileri hastanede ziyaret etti. Gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşayan Bakan Çelik, yaralıların hal ve hatırlarını sorarak moral vermeye çalıştı.

Çelik'i karşısında görünce gözyaşlarına boğulan, servisteki tek öğrenci velisi Emine Korkom, spastik oğlu Serkan Korkom için yıllardır mücadele ettiğini söyledi.

Çelik'in geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrencilerden Asiye Metinçer ise, kaza anını anlatırken adeta tekrar yaşadı.

Metinçer, "Şoförümüz, el kaldıran bir çocuğu almak için frene bastı. Bu sırada arabanın frenleri tutmadığı için virajı alamadık. Araç, köprüden uçarak takla attı. Kaza yerinde bir cep telefonu bularak jandarmaya haber verdim. Sanırım telefon şoföre aitti." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, daha sonra yaptığı açıklamada, "2008-2009 eğitim öğretim dönemi başladı. Türkiye'nin dört bir yanında öğrenciler, merkezlere servis taşımacılığıyla ulaşıyor. Burada da maalesef yılın başında böyle bir üzücü olayla karşılaştık. Yaralıları ziyaret ettik. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyoruz. Çocukların sağlık durumu genel itibariyle iyi. Yaralılar, kısa süre içinde taburcu edilecek. Sayın valim, bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyor. İnceleme neticesinde müfettişler, kazanın sebebini ve ne şekilde olduğunu ortaya koyacak. Ondan sonra gerekli değerlendirmeler yapılacak. Fakat giden gelmiyor, üzücü olan bu. Kalanlarla ilgili devletimiz gerekeni yapıyor. Bütün İzmir'e ve Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum.'' şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, kazanın oluş şekliyle ilgili de şu değerlendirmeleri yaptı: ''Farklı farklı şeyler söyleniyor. Öğrencilerin anlattıkları var, velilerin anlattıkları var. Bunlar dikkate alınarak tarafımızdan bir şey söylenmesi doğru değil. Yetkililer incelemelerini tamamladıktan sonra gerekli açıklama yapılacaktır. Böyle bir olayın bizi veya ilgilileri uyandırmasını istemezdik. Demek ki servis taşımacılığı konusunda hem yetkililere, hem velilere hem de muhtarlara çok önemli sorumluluklar düşüyor. Otokontrol sistemi içinde bir yanlışlık varsa, bir eksiklik görülüyorsa anında bildirilmesi gerekiyor. İhalesi yapılan araç de başka bir araç servisteyse bilemeyiz. Art niyetli, para hırsıyla oturup kalkan insanlar olabilir. Onları ayırt etme şansımız yok. Bunu yalnız yetkililerin, valilerin, kaymakamların, Milli Eğitim müdürlerinin çözmesi şeklinde bir bakış açısı değil de nerde bir yanlış görüyorsak yetkililere bildirme bilincini yaygınlaştırmamız gerekmektedir.''

Öte yandan servis faciasında dört öğrencisini kaybeden Yenişakran İlköğretim Okulu'nda yas var.

Kazada ölen öğrencilerden 8/B sınıfında okuyan Hidayet Gergin ve Recep Kepekçi'nin oturduğu sıra çiçeklerle donatıldı.

İzmir Valiliği, okuldaki öğrencilerin psikolojik olarak etkilenmemesi için uzman ekip gönderdi. Uzmanların, öğrencileri kaza psikolojisinden uzaklaştırmaya çalışacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber