Okullar iki keban barajı kuracak

Haber Giriş : 11 Eylül 2008 16:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı arasında, Enerji Verimliliği Protokolü imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, eğitim camiasının sadece ampulleri verimli olanları değiştirmesiyle, iki Keban Barajı'nın kurulmuş olması kadar tasarruf yapılabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Enerji Verimliliği Protokolü'nü imzaladılar. Protokol kapsamında öğrencilere, enerji verimliliği ve tasarrufu hakkında eğitim verilecek. Protokol, Maltepe İlköğretim Okulu'nda imzalanırken, öğrenciler halkoyunu gösterileri yaptı. İmza töreni öncesinde konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilere seslenerek, evlerindeki ve okullarındaki lüzumsuz yanan ışıkları söndürmelerini istedi. Çelik, ?Artık anne babalara sizler eğitim vereceksiniz. Evlerdeki ampulleri tasarruflu ampuller ile değiştireceksiniz. Okullar bu alanda birbirleri ile yarışacak? diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 milyonluk bir camia olduğunu ifade eden Çelik, sadece eğitim camiasının tasarruf yapmasıyla Türkiye'nin yüzde 30-40'lık bölümünün enerji tasarrufu yapmış olacağını ifade etti. Çelik konuşmasının sonunda da öğrencilerden tasarruflu olacakları yönünde de söz aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler ise öğrencilere, tasarruflu ampul kullanmaları önerisinde bulundu. Tasarruflu ampullerin kullanılmasıyla yüzde 80'lik bir enerji tasarrufu sağlanabileceğini ifade eden Güler, ?Bu sayede iki ağaç dikmiş olacaksınız. 20 milyon öğrencinin tasarruf yapmasıyla iki Keban Barajı yapmış olacağız. Bir Keban Barajı, 6 yılda yapılamıyor. Ama bu sayede bir iki ayda bir Keban Barajı yapmış olacağız? diye konuştu. Güler, en verimli ilk 10 okula da ödül verileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Enerji Verimliliği Projesi'ne destek veren Ostram elektirik firmasına da plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber