Vali: Okula ismi başkan değil Milli Eğitim verdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR Valisi Kadir Çalışıcı, TOKİ tarafından yaptırılan okula TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın babası Ahmet Hamdi Bayraktar adını Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir minnet ifadesi olarak verdiği söyledi.

Çalışıcı, bu konuda Erdoğan Bayraktar'dan herhangi bir istek ve talebin gelmediğini belirtti.

Vali Kadir Çalışıcı, yazılı açıklamasında TOKİ'nin Eskişehir'de 7'si toplu konutlar içerisinde, 2'si ise Valiliğin talebi üzerine toplam 9 okul yaptırdığını söyledi. Ihlamurkent Toplu Konutları'ndaki okula TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın istek ve talebi olmadan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bir minnet ifadesi olarak babasının adını verdiğini kaydeden Çalışıcı açıklamasında şöyle dedi:

?Kamuoyunca bilindiği gibi bir çok belde ve kentte hizmet etmiş kamu görevlilerini onurlandırmak için, o kişilerin hiçbir kişisel maddi katkıları olmadığı halde okul ve kurumlara adları verilmektedir. İlimizde de bu yolla isim verilmiş bir çok okul ve kamu tesisi mevcuttur. Bunlardan bir kaçı Vali Münir Raif Güney İlköğretim Okulu, Vali Bahattin Güney Anaokulu, Vali Hanefi Demirkol Spor Tesisleri, Vali Ali Fuat Güven İlköğretim Okulu, Vali Sami Sönmez İlköğretim Okulu ve Vali Ali Fuat Güven Caddesi gibidir. Bilindiği gibi TOKİ yarı özerk kar amacı olmayan bir kurumdur.

TOKİ'de ilimizde büyük hizmetler yapmıştır. 7 adedi, yaptığı toplu konutların içinde olmak üzere, Valiliğimizin talebini geri çevirmeyerek ilimizin çok acil ihtiyacı olan 2 adet ilköğretim okulumuzu da fazladan yapmıştır. TOKİ Başkanımız sayın Erdoğan Bayraktar'ın bu konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'müze herhangi bir istek ve talebi olmamıştır.

Milli Eğitim Müdürlüğümüz de, TOKİ'nin eğitim camiamıza yapmış olduğu bu katkının bir minnet ifadesi olarak TOKİ Başkanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'ın babası Ahmet Hamdi Bayraktar'ın ismi Ihlamurkentte yapılan ilköğretim okuluna İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Ad Verme Komisyonu tarafından 17 Aralık 2007 tarihinde verilmiştir. Öte yandan bilindiği gibi şehitlerimiz bizim en kıymetli varlıklarımızdır. Onların hakkını hiçbir maddi değerle ödeyemeyeceğimiz bir gerçektir. Fakat onların isim ve hatıralarını yaşatmakta yine bizim en birinci vazifemizidir. Sadece Astsubay Çavuş Onur Yeşil ve Mehmet Gökhan Tekkalmaz adlı şehitlerimizin isimleri Genelkurmay Başkanlığı'mızdan şehadet belgeleri beklendiği için verilmemiştir. Gelir gelmez yapımı biten okullara isimleri verilecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber