Muş'ta öğretmen köye dönmeyince muhtar öğretmen oldu

Haber Giriş : 10 Kasım 2004 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Varto İlçesi'ne bağlı Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenlerini kitaplarını dağıttıktan sonra bir daha görmediklerini söyleyerek, kendilerine köy muhtarlarının öğretmenlik yaptığını söyledi.

Muş'un Varto İlçesi'ne bağlı Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulu'na atanan öğretmen ve vekil öğretmen okula gelmeyince köy muhtarı okulda birleştirilmiş sınıfta 52 öğrenciye öğretmenlik yapıyor.

Varto'ya 16 kilometre uzaklıkta bulunan Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulu'na eğitim yılı başında bir öğretmen atanmış, öğretmen iki gün okula gelerek öğrencilere kitap dağıttıktan sonra bir daha ortalarda görünmemiş. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 25 Ekim 2004 tarihinde okula vekil öğretmen atanmış, bu öğretmen de bir gün okula geldikten sonra bir daha köye uğramamış.

Köy muhtarı Bedrettin Yalçın, köylülerin öğretmen taleplerine dayanamayarak öğrencilere öğretmenlik yapmaya başladı. Lise mezunu olan köy muhtarı birleştirilmiş sınıfta 13 sırada 52 öğrenciye ders vermeye başlamış.

Köy muhtarı Bedrettin Yalçın, kendi bilgisinin yeterli olmadığını belirterek, köyün 40 hane ve 400 nüfuslu olduğunu, köyde 220 erkekten 11'inin okuma yazma bildiğini, 180 bayanın ise hiçbirinin okuma yazma bilmediğini dile getirerek, köyde eğitim ve öğretimin hiçbir yıl sağlıklı olmadığını kaydetti. 1984 yılında okulun açıldığını, terör nedeni ile 5 yıl kapalı tutulduğunu vurgulayan Muhtar Yalçın, okulun eğitim ve öğretime açılmasından sonra da sürekli öğretmenin okulda bulunmadığından yakındı. Muhtar Yalçın, "Eskiden terör yüzünden gelmiyorlardı, şimdi mahrumiyet var diye gelmiyorlar." diyerek kırgınlığını dile getirdi.

Ömer Yalçın, bu eğitim ve öğretim döneminde yalnız 3 gün öğretmen gördüklerini, öğretmenlerini kitapları dağıttıktan sonra bir daha görmediklerini ifade etti. Okula öğretmen olmaması nedeniyle gitmediklerini söyleyen Ömer Yalçın, şimdi muhtarlarının öğretmen olarak kendilerine eğitim verdiğini dile getirdi.

Varto Milli Eğitim Müdürü Yakup Yavaş, öğretim yılı başında atanan ilk öğretmenin rapor aldığını belirterek, yerine atanan vekil öğretmenin de görevde olduğunu iddia etti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber