Kalça kemiğinden parmak yaptılar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 16:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA)

TOKAT'ın Niksar İlçesinde yaşayan 24 yaşındaki Yaşar Gökçe iş kazası sonucu sol ayak topuğu ile sol elinin baş parmağını kaybetti. Talihsiz gence kalça leğen kemiğinden parça alınarak yeni baş parmak yapıldı.

İlçeye bağlı Yolkonak kasabasında yaşayan Yaşar Gökçe çalıştığı tuğla fabrikasında itici denilen makinaya sol ayağını kaptırdı. Gökçe sıkışan ayağını makinadan kurtarmak isterken sol elini e makineye kaptırdı. Arkadaşının çığlıkları üzerine olay yerine gelen Yaşar Göçer,makinayı durdurarak Yaşar Gökçe'yi sıkıştığı makineden çıkardı.

Gökçe'nin sol ayak topuğu ile sol el başparmağı koparak makinanın içinde kaldı. Arkadaşları tarafından Tokat Devlet Hastanesi'ne götürülen Yaşar Gökçe burda yapılan ilk muayenenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Plastik cerrahi servisinde 8 saat süren bir ameliyat geçiren Gökçe'nun kopma olan sol ayak topuğuna yama yapıldı. Gökçe'nin kırılan sol el parmakları ile kopan başparmağına da gerekli müdahaleyi yapan doktorlar, daha sonra gencin kopan baş parmağı için bir operasyon daha yapma kararı aldı.

Doktorlar Yaşar Gökçe'nin kalça kemiğinden bir parça alarak bunu sol kolunun derisinin altına yerleştirdi. 15 gün burada deriyi ve kemiği besleyen doktorlar daha sonra o bölgeden kemiği ve deriyi alarak Gökçe'ye sol parmak yaptı. Doktorlar, yapılan ameliyatın son derece başarılı geçtiğini ve Gökçe'nin yeni parmağıyla yakalama ve tutma işlemlerini rahatlıkla yapabileceğini söyledi.

Normalde bu tür işlemlerin ayaktan alınan parçalar ile yapıldığına dikkat çeken doktorlar, sol ayağı da zarar gördüğü için bu yola başvurulduğunu dile getirdi. Yeni bir parmağa kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Yaşar Gökçe, ?Makineye kapılan ayağımı kurtarmak isterken sol elimi kaptırdım. Şimdi burada doktorlarımız kopan parmağın yerine bana yeni parmak yaptılar. Çok sevinçliyim, yaşamak çok güzel? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber