Şartlarını Taşımadığınız Kadroları Tercihleriniz Arasına Yazmayın

"Bir yolunu buluruz"... Bir çok aday hala bu düşüncede... Bu nedenle de, durumuna uygun kadro olmadığı için şartlarını taşımadığı kadroları tercihleri arasına yazabilmektedir. Peki sonuçta ne olmaktadır? Sonuçta, ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonrasında, adayın kılavuzda ilan edilen tüm şartları ispatlanması istenmekte, istenen belgeleri veremeyenlerin ise ataması yapılmamaktadır. Ancak, bu şekildeki yanlış tercihler, ek yerleştirmelere taban puan olarak yansımaktadır. Bu nedenle tüm adaylara önemle duyuruyoruz: Şartlarını taşımadığınız kadroları tercih etmeytin.

Haber Giriş : 11 Kasım 2004 05:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burada bir hususu daha önemle belirtmek gerekmektedir. Devlet Personel Başkanlığı bu yıl almış olduğu bir kararla, Kasım KPSS yerleştirmelerine, daha önce 2002-KPSS-SB ve 2004-KPSS ile ÖSYM tarafından yerleştirilenlerin başvuramayacağını belirtmiştir. Yine, ÖSYM tarafından bir kamu kurumuna yerleştirilmiş olup, şartları tutmadığı için ataması yapılmayanların, yerleştirme işlemlerine katılabilmesi için ilgili kurumdan bu durumuna ilişkin bir belgeyi tercih formuna eklemesi zorunluluğu getirilmiştir. Ayrıca, özürlülük oranı %40 olanların tercih yapmaması istenmiştir.

Bunlar oldukça önemlidir ve bu tür yeni düzenlemelerin bir sonraki yerleştirmelerde de alınabileceğini göstermektedir.

Bu nedenle, adaylara önemle belirtmek istiyoruz... Her kadronun karşısında numaralardan oluşan şartlar yer almaktadır. Bu şartları taşımadığınız hiç bir kadroyu tercihleriniz arasına yazmayın. Zira, Kasım ayı KPSS yerleştirmelerinde alınan tedbirler, bir sonraki yerleştirmede farklılaşarak devam edebilir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber