Şimşek: Vergi gelirlerinin yüzde 86'sı faize gidiyordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2008 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'nin toplam vergi gelirlerinin yüzde 86'sı faize gidiyordu. 2007 sonu itibariyle bu yüzde 32'nin altına indi" dedi.

Şimşek, partisinin Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresine katılmak üzere geldiği ilçede, esnafı ziyaret etti.

Bakan Şimşek, belediye düğün salonunda düzenlenen kongrede, Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinin çok ciddi değişim ve dönüşümden geçirildiğini belirterek, burada hükümetin vizyonun son derece açık olduğunu, kendileri için her şeyden önce beşeri sermayenin geldiğini söyledi.

AK Parti hükümeti olarak, son 5-6 yılda insana yaptıkları yatırımın ön plana çıktığını ifade eden Şimşek, "Türkiyede çok güzel şeyler oluyor. Günlük tartışmalara bakarsanız, hakikaten insan ister istemez etkilenebiliyor. Ama şunu kabul etmek lazım; Bugün eğer Türkiye Cumhuriyeti tarihine benzer şekilde, yani 5-6 yıldaki başarılara bakarsanız, eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, göreceksiniz, bir 10 yıl daha böyle devam ederse ülkemiz batıyla, dünyayla arayı çok daha hızlı bir şekilde kapatacaktır. Dünyada büyük bir kriz yaşanıyor. 1930'lu yıllardan bu yana yaşanan en büyük kriz. Ama çok şükür, Türkiye içeride yaratılan suni belirsizliklere rağmen, dışarıdaki büyük şoklara rağmen yoluna devam ediyor" diye konuştu.

AK Parti hükümeti olarak iktidara geldiklerinde petrol fiyatlarının 20 dolar civarında olduğunu, bugün petrol fiyatlarının ortalama 115 dolara çıktığını anlatan Bakan Şimşek, yine de Türkiye'nin tüm bu sıkıntılardan en az şekilde etkilenmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber