Baykal'dan yeni strateji: AKP laiklik üzerinden değil yolsuzluk üzerinden vurulacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Eylül 2008 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail Küçükkaya'nın yazısı

DENİZ BAYKAL YENİ STRATEJİSİNİ AKŞAM'A ANLATTI

Muhalefete AKP'nin ?yolsuzlukları' üzerinden devam edeceklerini söyleyen Baykal, ?AKP artık iflah olmaz. Halkımız bunların gerçek yüzünü görmeye başladı. Başbakan'ın diktalaşmasına izin vermeyiz' dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yerel seçimler yaklaşırken partinin temel stratejisini AKP'nin yolsuzluklarını ortaya çıkarmak üzerine kuracağını açıkladı. Baykal, AKŞAM'a, ?AKP artık iflah olmaz. Yolsuzlukların ne kadar AKP'nin merkez kadrolarına bulaştığını son olaylar gösteriyor. Daha ortaya çıkaracağımız çok olay var? dedi.

Baykal dün sabah yürüyüşünde AKŞAM Ankara Temsilçisi İsmail Küçükkaya'ya Deniz Feneri ile başlayan yolsuzluk tartışmalarını şöyle değerlendirdi:

DİKTALAŞMA EĞİLİMİNE İZİN VERMEYECEĞİZ: Halkımız bunların gerçek yüzünü görmeye başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları bu dönemde yaşanıyor. Başbakan Erdoğan'da müthiş bir diktatörleşme eğilimi seziyorum. Bütün basın gruplarına yönelik politikalarında bunun izleri var. Önce yandaş medya yarattı. Sonra sırasıyla bütün medya gruplarına karşı sindirme politikaları izliyor. Başbakan'ın diktalaşma eğilimine izin vermeyeceğiz.

DERDİM BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ: Başbakan son Deniz Feneri olayında kendileri açısından riskin ne kadar yüksek olduğunu gördü ve bu rüzgardan kurtulmak için bir medya savaşı başlatmayı planladı. Şimdi bunu uyguluyor ama fazla sürdürmeyecektir, sürdüremez. Çünkü süreç devam ederse AKP'nin bütün iplikleri pazara çıkacak. Bunu görüyor ama her ne olursa olsun biz bu işlerin peşini bırakmayacağız. CHP olarak bizim son olaydaki tavrımız basın özgürlüğünü korumak adınadır.

AKP ARTIK İFLAH OLMAZ: İlk beş yıllık iktidar dönemlerini kandırmacalarla geçirdiler. Şimdi kritik takvime doğru ilerliyoruz. Şaban Dişli olayı, Antep ve Batman skandalları, Deniz Feneri ve gazetelerde şimdilik hikaye gibi yazılan daha pek çok yolsuzluk olayları. AKP Başbakan'ın yakın çevresinden en ücra teşkilatlarına kadar yolsuzluğa bulaşmış durumda. Artık halkımız da bunu görmeye başladı. Birkaç gündür yayınlanan anketler de AKP'nin düşmekte olduğunu gösteriyor. Bu kaçınılmaz bir süreçtir. Sanal dünyayı sürdüremezler.

YEREL SEÇİMDE SÜRPRİZ ADAYLARIMIZ VAR

Türk siyasetinin geleceği açısından yerel seçimler büyük önem taşıyor. Halkımızın AKP'ye bir ders, bir uyarı vermesi zorunluluğu ortaya çıktı. Siyasi tarihimiz bunun örnekleriyle doludur. Özal da bunu yaşadı. Biz de yerel seçim için çok iyi çalışıp iyi adaylar seçeceğiz. Çok sürpriz isimlerin olacağını söyleyebilirim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber