15 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Eylül 2008 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ABD GENELKURMAY BAŞKANI ANKARA'DA

-ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen, Türkiye'ye iki gün sürecek bir ziyaret gerçekleştiriyor. Mullen, göreve başladıktan sonra ikinci kez Türkiye'yi ziyaret ediyor. Oramiral Mullen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un kabul edeceği ilk yabancı konuk olacak.

-Konuk Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul ediliyor. (Saat: 15.30)

-İSPANYA BAŞBAKANI ZAPETERO İSTANBUL'DA

-İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

-İspanya Başbakanı Zapatero ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Wow Otel'deki iftar yemeğinde bir araya geliyor. (Saat: 18.30)

-GÜL'DEN İFTAR YEMEĞİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam Konferansı Örgütü ülkelerin büyükelçileri ile Çankaya Köşkü'ndeki iftarda bir araya geliyor. (Saat: 18.45)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş'i kabul ediyor. (Saat: 12.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin 2008-2009 eğitim öğretim yılı açılış törenlerine katılıyor.

-Başbakan Erdoğan, Milli Takım Formaları Sergisi'nin açılışını yapıyor.

(Saat: 10.00-17.00/12.30)

-İŞSİZLİK AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Haziran sonu itibariyle iş gücü istatistiklerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-YÖK TOPLANIYOR

-YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. Son olarak 21-22 Temmuz 2008 tarihlerinde, 21 üniversitenin rektör adaylarını belirlemek amacıyla toplanan kurulun gündeminde, 6 komisyon tarafından hazırlanan raporların masaya yatırılması bulunuyor. (Saat: 10.30)

-CHP 1 MİLYON YTL'Yİ ÖRGÜTLERE FATURA ETTİ

-Anayasa Mahkemesi'nin hesaplarında yaptığı incelemelerin ardından 1 Milyon YTL'yi Hazine'ye ödemeye mahkum edilen CHP'de, yönetim harekete geçti ve harcamalar konusunda örgütleri uyardı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav, örgütlere gönderdiği genelgede, ?çalıştırılan personel ile ilgili sigorta primleri, birikmiş kira ve telefon paraları ile araç vergilerinin geciktirilmesi? durumunda Genel Merkez tarafından ödeme yapılmayacağını bildirdi.

-Sav, harcamalar konusunda sorumsuz hareket edecek yöneticilerin genel ve yerel seçimlerde adaylıkları gündeme geldiğinde de bu konulara özen gösterecekleri mesajı verdi.

-YABANCILARDAN 27 MİLYAR DOLARLIK KAR TARSFERİ

-Yabancı yatırımcılar, 2003 yılı başından bu yılın Temmuz sonuna kadar olan dönemde Türkiye'deki doğrudan yatırımlardan elde ettiği karlar ve portföy yatırımlarından sağladıkları getirilerin 26.8 milyar dolarlık bölümünü ülkelerine transfer etti.

-Yabancılar, bu dönemde Türkiye'deki doğrudan yatırımlarından elde ettiği karın 8.2 milyar, portföy yatırımlarından kazandığının da 18.6 milyar dolarını götürdü.

-?SİNAGOGLU KİLİSELİ CAMİ? DİNEN UYGUN MU?

-İhsan Doğramacı'nın babası adına Bilkent'te yaptırdığı caminin belli bir bölümünün Sinagog ve kilise olarak ayrılması tartışmaları da beraberinde getirdi. İlahiyatçılar, Caminin 120 metrekarelik alanının havra ve kilise olarak ayrılmasında dinen herhangi bir sakınca olmadığını söylerken, oluşabilecek misyonerlik faaliyetlerine karşı da dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundular.

-Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Profesörü Şahin Filiz, Havra, Cami, Kilise gibi mekanların dinlerde daha sonra ortaya çıkmış kapalı ibadet alanları olduğunu söyleyerek ?Cami, Kilise ve Sinagog'un bir arada bulunmasında, burada birlikte ibadet edilmesinde herhangi bir sakınca yok. Çünkü bütün yeryüzü ibadet edilebilir Mescit kılınmıştır? dedi. İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz ise, bu tür davranışları ?son yıllardaki dinler arası diyalog modasının yansımaları? sözleriyle değerlendirdi. Profesör Beyaz, bu konuda oluşabilecek misyonerlik faaliyetlerine karşı da uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber