Kaza tutanaklarında başarı yüzde 70'in üzerinde

Haber Giriş : 15 Eylül 2008 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, 1 Nisan 2008 tarihinde uygulamaya giren maddi hasarlı trafik kazalarında tarafların anlaşması halinde kaza tutanağı tutulması uygulamasında yüzde 70 başarı sağlandığını belirtti.

Apaydın, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren maddi hasarlı kazalara trafik polisinin gitmemesi yönünde Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışmaları olduğunu söyledi.

TŞOF Başkanı Apaydın yaptığı açıklamada, Türkiye'de günde 2 bin 300, yılda 800 bin maddi hasarlı trafik kazası yaşandığına dikkat çekerek, ?Altı aydır uygulanan kaza tespit tutanağı sistemi ile büyük kentlerde maddi hasarlı kazalardan dolayı yaşadığımız sıkıntı ve kayıplar önlenerek, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edildi? dedi. Uygulama ile uzun süre bekleme, trafiği sıkıştırma ve fazla akaryakıt israfının önüne geçildiğini anlatan Apaydın, ?Günde bin 300 ile bin 600 civarında kaza tespit tutanağının sigorta şirketlerine gönderilmesi ile yüzde 60-70 oranında vatandaşlarımızca benimsenmesi hatta bazı illerimizde yüzde 80'e çıkan uygulama son derece sevindiricidir. Bu başarıdan dolayı 1 Ocak 2009'dan itibaren de maddi hasarlı kazalara tarafların anlaşmaması halinde de trafik ekiplerinin gitmemesi yönünde çalışmalar var? dedi.

Uygulamanın iyice yerleşmesi için bazı uyarılarda da bulunan Apaydın, şunları kaydetti:

?Kaza tespit tutanaklarını trafiğe çıkmadan aracınıza koyun. Kaza yerini terk etmeden önce kaza yerinin birkaç açıdan fotoğrafını çekmeyi ve kaza tespit tutanağını tam olarak doldurup, karşılıklı imzalamayı unutmayın. Bir de anlaşmazlıkların en çok çıktığı kaza kusur oranını siz tespit etmeyeceksiniz. Bu yüzden fotoğraf çektikten sonra araçlarınızı uygun bir yere çekerek tutanağı dolduralım ve trafiği açalım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber