Minik öğrenciler, 2 haftadır okul yerine şantiyeye gelip gidiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2008 14:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fatih'te bir ilköğretim okulunda yapılan deprem güçlendirme çalışmasının bir türlü bitirilememesi, yüzlerce öğrenciyi mağdur etti. Okullar açılalı 2 hafta olmasına rağmen çocuklarının eğitime başlamamasına tepki gösteren veliler, her gün "Artık bugün açılır" umuduyla çocuklarıyla okula geliyor.

Şehremini Gazi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler, okulların açılmasıyla birlikte kötü bir sürprizle karşılaştı. Okulları geçtiğimiz eğitim öğretim döneminin ortasında deprem güçlendirme çalışması için tadilata alınan öğrenciler, bu sene büyük bir heyecanla yeni okullarına kavuşacaklarını sandı. 1 Eylül'de ilköğretim 1. sınıf ve ana okuluna giden öğrenciler okula geldiklerinde, karşılarında sıralar ve tahta yerine inşaat malzemelerini buldu. Müteahhit firma söz vermesine rağmen okuldaki çalışmaları yeni eğitim öğretim yılına yetiştiremedi. Veliler ilk hafta zaten uyum haftası olduğu için bunu çok önemsemedi ve çalışmaların bir hafta içinde biteceği sözünü alarak ayrıldı.

8 Eylül'de ise okulların açılmasıyla birlikte yüzlerce öğrenciyle birlikte diğer minik öğrencilerde okula geldi. Okulda şantiye manzarasının değişmediğini ve çalışmaların daha uzun süreceğini gören veliler, buna tepki gösterdi. Okul yöneticileri kendi yapabilecekleri birşey olmadığını ve firmanın verdiği sözü yerine getirmediğini açıkladı. Veliler ise geçen yıl Nisan ayından bu yana çalışmaların bitmemiş olmamasına anlam veremedi. Veliler, geçen yılın Nisan ayında öğrencilerin tadilat gerekçesiyle başka okullara gönderildiğini belirterek, "6 aydır çalışmalar sürüyor ve bir türlü bitirilemedi. Madem çalışmalar bitmeyecekti öğrenciler bu senede geçici olarak diğer okullarda öğrenim görseydi." diye konuştu. Müteahhit firmayla yaşanan tartışmalar bir hafta boyunca sürerken, velilere "Pazartesi günü okul kesin açılacak" müjdesi verildi.

Okul yönetimi ve veliler eğitime iki hafta gecikmeli de olsa başlama umuduyla bugün okula geldiklerinde, çalışmaların yine bitmediğini gördü. Okula gelen veliler ve önlüklü öğrenciler, karşılarında kapıları takılmamış tuvaletler, elektrik hattı çekilmemiş sınıflar ve devam eden bir inşaat buldu.

İki haftadır yaşanan kargaşaya ve aksaklığa sabreden velilerin sabrı da bugün taştı. Veliler çalışmaların ne aşamada olduğunu görmek ve okulu gezmek istedi. Okula müteahhitle tartışarak giren veliler, gördükleri manzara karşısında şok oldu. İçeri girerken kendilerine "Sadece temizlik çalışması kaldı. Diğer bütün eksiklikler tamamlandı" denilen veliler, hiçbir şeyin tamamlanmadığını gördü. Kapıları olmayan tuvaletler ve su basmış koridorları gören veliler, "Çocuklarımız burada mı okuyacak? Eski hali daha iyiydi." diye konuştu.

İlkokula yeni başlayan kızıyla 2 haftadır okula gidip gelen bir veli, "Çocuğum artık okula gelmek istemiyor. Hergün hazırlayıp getiriyorum ama manzara aynı. Artık buna Milli Eğitim Müdürü veya Valilik bir çözüm bulsun." dedi. 8 sınıfa giden çocuğunun bu sene sınavlara gireceğini anlatan başka bir veli ise, "Ben bütün ailelerden imza topladım. Bu imzaları Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve AKP il teşkilatına teslim edeceğim. Çocuğumun iki haftalık kaybının hesabını kim verecek. Sınavlara hazırlanan bu çocukların hali ne olacak?" diye konuştu.

Okula başlayamamanın üzüntüsünü yaşayan ve yaşıtları gibi ders yapamayan öğrenciler, okul bahçesinde oyunlar oynadı. Bazı öğrenciler tatilin dolaylı olarak uzamasına sevinirken, bazıları da artık okula gelmek istemediğini söyledi.

Bu arada okul müdürü İsmail Birol, veliler ve öğrencileri bahçede toplayarak aksaklığın nedenini anlattı. Okul müdürü çalışmaların biteceği yönünde kesin söz aldıkları için öğrencileri başka okullara kaydırmadıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber