Vali Yardımcısına, 'görevi kötüye kullanmaktan' dava açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2008 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR VALİ YARDIMCISI SARIKAYA HAKKINDA "GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK" SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

- İZMİR VALİ YARDIMCILIĞINA TAYİN EDİLEN ALANYA'NIN ESKİ KAYMAKAMI GÜNHAN SARIKAYA HAKKINDA CUMHURİYET SAVCILIĞI "GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK" SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Keşefli köyünde bulunan, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cemal Kaçmaz'a ait kaçak olduğu ileri sürülen Sedre Kamping hakkındaki yıkım kararının uygulanmadığı gerekçesiyle açılan dava sürüyor.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, halen İzmir Vali Yardımcısı olarak görev yapan, Alanya eski Kaymakamı Günhan Sarıkaya ve Alanya Mal Müdürü Ahmet Ruşen Ertunç'un "Görevi kötüye kullanmak" suçundan cezalandırılmalarını istedi. Duruşma, yazılı savunmaların hazırlanması için 26 Kasım 2008 tarihine ertelendi.

Alanya'nın Demirtaş beldesinde bulunan Sedre Kamping'in kaçak olduğu ileri sürülen bölümünün yıkımı için Mehmet Aladağ adlı vatandaş şikayette bulunmuştu. Aladağ'ın şikayeti üzerine Antalya Özel İdare Müdürlüğü, Cemal Kaçmaz'ın işlettiği Sedre Kamping'in kaçak olduğu ileri sürülen bölümlerinin yıkılması için 27 Aralık 2005 tarihinde karar almıştı. Dönemin Alanya Kaymakamı ve şimdiki İzmir Vali Yardımcısı Günhan Sarıkaya ile Mal Müdürü Ahmet Ruşen Ertunç'un kararı yerine getirmedikleri ileri sürülmüştü. O dönemde AK Parti İlçe Başkanı olan Kemal Kaçmaz'ın kardeşine ait kampingin yıkılmaması tepkilere neden olmuştu.

Aladağ'ın şikayeti üzerine, 'Görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla Sarıkaya ve Ertunç hakkında Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

SARIKAYA "BENİM İŞİM DEĞİL" DEMİŞTİ

Sedre Kamping'in kaçak olduğunu belirleyen Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, tesisin yıkımının yapılması için İzmir'e Vali Yardımcısı olarak tayini çıkan Alanya eski Kaymakamı Günhan Sarıkaya'ya talimat vermişti. Ancak, söz konusu tesisin kaçak bölümlerini yıkması talep edilen Sarıkaya, "Bu bizim görevimiz değil. Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün işi" diyerek kararı uygulamamıştı.

Bunun üzerine köylüler, eski Kaymakam Sarıkaya hakkında soruşturma açılması için Antalya Valiliği'ne şikayette bulunmuşlardı. Şikayeti dikkate alan Valilik "Kaymakam suçsuz. Soruşturmaya gerek yok" raporu vermişti. Valiliğin soruşturma izni vermemesi üzerine köylüler, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etmişlerdi. Yıkım kararı ve soruşturma izni verilmemesi konularını göz önüne alan Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Kaymakam Sarıkaya'nın "Gecekondu Kanunu"na aykırı olarak izinsiz yapılan tesis ve yapı hakkında gereğini yapmamakla görevini ihmal ettiği gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak soruşturma izni verilmesi için kararın bozulmasını talep etmişti. Savcılığın soruşturma talebini inceleyen Antalya Bölge İdare Mahkemesi, Valiliğin, "Soruşturmaya gerek yok" şeklindeki kararını bozarak Sarıkaya hakkında soruşturma açılmasına izin verdi. Sarıkaya hakkında görevini ihmal ettiği gerekçesiyle soruşturma izni verilmesi kararını alan mahkeme, alınan kararı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Antalya Valiliği'ne gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber