Deniz Feneri e.V davası: Hürriyet gazetesi delil olmaz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme Başkanı birkaç kez uyardı

HABER MERKEZİ

Almanya'daki Deniz Feneri davasında hâkim Müller, gazete haberleri ile özel hayatı ilgilendiren görüntüleri sunan başkomiser Böhm'den, daha gerçekçi deliller bulmasını istedi

Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili olarak Anadolu Ajansı'da dün abonelerine Frankfurt mahreçli bir haber geçti. AA'nın haberine göre Başkomiser Alexander Böhm, duruşmada Hürriyet gazetesinde yer alan Süleymaniye Mahallesi Muhtarı'nın ?Biz kimseden yardım almadık? ifadesini mahkeme heyetine sundu. Mahkeme Başkanı Müller ise gazete haberleriyle bu davanın yürümeyeceğini ifade ederek Böhm'ün daha gerçekçi delilleri anlatmasını istedi.

Yapılan incelemelerde Türkiye'de herhangi bir parti, başbakan ya da Başbakanlık'a para gönderildiğine dair bir belge ya da bulguya rastlamadıklarını kaydeden Başkomiser Böhm, buna karşın derneğin muhasebe işlerinden sorumlu Firdevsi Ermiş'in bilgisayarında Mehmet Gürhan'ın Türkiye'de Başbakanlık'a teslim edilmek üzere ibaresi yer alan imzasız bir belgesini bulduklarını ve üzerinde miktar yazmadığını ifade etti. Böhm şöyle devam etti:

?Tercümede başbakan yazılmış'

?Bu belge Türkçe hazırlanmış ve üzerinde ?başbakanlığa verilmek üzere teslim alan Mehmet Gürhan', ?teslim eden Firdevsi Ermiş' ibareleri var. Ancak bu para ne Başbakanlık'a ne de başka bir yere gitmiş. Herhangi bir resmi ya da gayri resmi bir evrak yok. Tercümede başbakanlık yerine başbakan yazılmış. Tercüme hatasının neden kaynaklandığını ben bilemiyorum. Gayrıresmi muhasebede ?teslimat ZK' ibaresini bulduk. Ermiş'e paranın nereye gittiğini sorduk o da ?Paranın Zekeriya Karaman'a ödendiği görülüyor ancak tsunamiden zarar görenlere gittiğini biliyoruz' dedi.?

?Hata neden kaynaklandı?'

Bu ifadeye karşın sanık avukatları, başbakan ile başbakanlığın farklı olduğunu belirterek tercüme hatasının neden kaynaklandığını sordular. Böhm de tercümenin Mehmet Taşkan tarafından yapıldığını ve neden başbakanlık yerine başbakan yazdığını anlayamadığını ifade etti. Mahkeme Başkanı Müller ise, ?Bizim için tercümenin farkı olmayabilir ama Türkiye için çok önemli. Başbakan ya da başbakanlık ifadesi? dedi.

?Karaman vekillik yapmadı'

Böhm, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katıldığı Zekeriya Karaman'ın oğlunun düğün görüntülerini mahkemeye sundu.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, kişilerin özel hayatının ilişkilendirilmemesini isteyerek, Böhm'den düğün görüntülerini bırakmasını istedi.

Ayrıca Böhm'ün, Karaman'ın Türkiye'de milletvekilliği yaptığını söylemesi üzerine, bir sanık avukatı araya girerek Karaman'ın hiçbir zaman milletvekilliği yapmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber