İlaç yolsuzluğunda 5 gözaltı daha

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Turan KOYUNCU/SİİRT,

SİİRT'in Kurtalan İlçesi'nde hastaneler ve eczanelerde ilaç yolsuzluğu yapılarak devletin zarara uğratıldığı iddiasıyla düzenlenen ve önceki gece 40 kişinin tutuklandığı ?Beyaz yaka' operasyonunda 3'ü hemşire 5 kişi daha gözaltına alındı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta Kurtalan Devlet Hastanesi olmak üzere sağlık ocakları, özel hastaneler ve eczanelerde ilaç yolsuzluğu, reçete yönlendirilmesi, sahte ilaç yazımı, resmi evrak üzerinde sahtecilik yapılarak devletin zarara uğratıldığı iddiasıyla düzenlediği ?Beyaz yaka' adı verilen operasyonda gözaltına alınan 40 kişi önceki gece çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kurtalan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sıraç Öztoprak, aynı hastanede görevli doktorlar Serkan Kaya, Yasemin Petek ve eski başhekim Dr. İbrahim Taşdemir'in de tutuklandığı operasyonda, dün Bitlis'te özel bir hastanede görevli doktor İsa Kurt gözaltına alınarak Bitlis'e getirildi. Soruşturmayı genişleten polis, bugün Kurtalan'da özel bir tıp merkezinde görevli 3 hemşire ile 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınananların sorgularına başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber