Başbuğ'un toplantısından ilginç notlar: Kandıra ziyareti vefa borcudur

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın kuruluşu temsilcilerinin çağrılı olduğu iki günlük "İletişim Toplantısı"na katılan Milliyet Gazetesi Ankara temsilcisi Fikret Bila ve Radikal gazetesi Ankara temsilcisi Murat Tetkin toplantıya ait notlarını anlattı.

Bila ve Yetkin yeni GenelKurmay Başkanı İlker Başbuğ ile yeni bir dönem başladığının açığa çıktığı görüşünde birleşti.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Başbuğ, Ergenekon tutuklusu emekli paşalara yapılan ziyarete açıklık getirdi. başbuğ ziyaretin 3 boyutundan bahsetti. Birincisi TSK' ya 50 yılı aşkın hizmet vermiş olan emekli generallere bu ziyaretin doğal olduğunu ikincisi uzun yıllar silah arkadaşlığı yaptığımız komutanlara vefa borçlarının olduğunu, üçüncü olarakta bu ziyaretin insani bir boyutu olduğundan bahsetti.

TSK SİYASETE ALET EDİLEMEZ

Genel Kurmay Başkanı'nın değişmesiyle TSK'nın genel tavrının değişmeyeceğini açıklayan Başbuğ, "hiç kimse TSK ve şehitler üzerinden siyaset yapamaz" diye ayrıca belirtti.

Cemaatlerle ilgili sorulara sosyal devletin yerini cemaatler aldı diye cevap verdi.

Deniz Feneri davası ile ilgili sorulara cevap vermedi.

TEZKERENİN UZATILMASINI BEKLİYOR

Org. Başbuğ tezkerenin uzatılması ile ilgili bir sorun olmayacağını ve tezkerenin 17 Ekim'de hükümetin tezkereyi uzatmasını beklediklerini söyledi.

TSK'DAN SIZAN BELGELER

Bu konu ile ilgili araştırmalar yaptıklarını ama bu olayların sadece TSK'nın değil tüm dünya ordularının sorunu olduğunu belirtti. Gelişen teknolojinin böyle yansımaları olduğunu kaydetti.

"TSK'YI GÜNLÜK SİYASETE ÇEKMEYİN"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, TSK üzerinden siyaset yapılmaması ve TSK'nın günlük siyasete çekilmemesini istedi.

Konuşmasının büyük bir bölümünü terörle mücadeleye ayıran Orgeneral Başbuğ, TSK'nın siyaset dışı bir kurum olduğunu yineledi. TSK üzerinden siyaset yapılmaması ve TSK'nın günlük siyasete çekilmemesini isteyen Orgeneral Başbuğ, medyaya ve siyasi partilere bu konuda net mesajlar verdi.

TSK ile ilgili haberler konusunda teyidin önemine işaret eden Orgeneral Başbuğ, bu konuda 24 saat hizmet verdiklerini belirtti. Basın ilkelerine uyulduğu sürece bir sorun bulunmadığını vurgulayan Orgeneral Başbuğ, bu ilkelere uyulmaması halinde ise konuları Basın Konseyi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne götüreceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber