Bursa'ya otomotiv lisesi kurulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Valisi Şahabettin Harput, TÜBİTAK'la son vardıkları mutabakatla Bursa'nın Türkiye'deki Otomotiv Bilgi Bölgesi ilan edildiğini, Bursa'ya Anadolu Otomotiv Endüstri Meslek Lisesi'nin kurulacağını kaydetti. Vali Harput; "Hiç şüphesiz bu unvanın gerekliliklerini hep birlikte yerine getireceğiz" dedi.

Yönetime yeni seçilen Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Başkanlar Kurulu, Vali Şahabettin Harput'a nezaket ziyaretinde bulundu. UİB Başkanlar Kurulu Başkanı ve Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Sünneli, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Yaş Meyve Sebze Mamulleri Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı ve UİB Genel Sekreteri İbrahim Okur'u tarihi valilik binasında kabul eden Vali Şahabettin Harput, yeni UİB Başkanlar Kurulu'na görevlerinde başarılar diledi. UİB Başkanlar Kurulu Başkanı Ferit Sünneli, birlik olarak Türkiye'nin en çok ihracat yapan ikinci birliği olduklarına dikkati çekerek; "30 milyar dolarlık hedefe yürürken gerekli anlarda Valimiz Şahabettin Harput'tan her türlü desteği gördük. Valilik her zaman rahatlıkla kapısını çalabildiğimiz bir makam oldu. Desteklerinden ötürü Valimiz Şahabettin Harput'a teşekkür ederim" dedi.

Bursa'yı sanayinin başkenti olarak isimlendiren UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise şunları ifade etti: "Sanayinin başkenti olarak adlandırılan Bursa'da bir teknik üniversitenin bulunmaması bizler için çok büyük sıkıntı. Bizler ara eleman talebimizi karşılamakta güçlük çekiyoruz."

Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu da, Bursa'nın son yıllardaki dinamik yapısına yönetimin yetişemediğini dile getirerek, teknik üniversite açılması konusunun bunun en güzel örneklerden birisi olduğunu ifade etti. UİB'in diğer ihracatçı birliklerinin Bursa ile tam bir bütünleşme içerisinde bulunduğunu vurgulayan UİB Genel Sekreteri İbrahim Okur, kazandıkları her başarıda Türkiye'de Bursa'nın adının yankılanmasından büyük gurur duyduklarını kaydetti.

Vali Şahabettin Harput, UİB'in çok yönlü bir kuruluş olduğunu dile getirerek, birliğin istihdama katkı sağladığını kaydetti. Bursa'nın otomotiv alanında Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Harput, otomotiv sektörünün personel ihtiyacını karşılamak için Bursa'da Anadolu Otomotiv Endüstrisi Meslek Lisesi'nin kurulacağının müjdesini verdi. Eğitim kurumunun bu ay içerisinde temelini atacaklarını söyleyen Harput, "Meslek lisesi, kentin otomotiv sanayisinin personel gereksinimini karşılayacak. Geniş bir kitlenin istihdam edilmesini sağlayacak. Bu meslek lisesi, Türkiye'de ilk defa yapılacak" dedi. TÜBİTAK tarafından Bursa'nın Otomotiv Bilgi Bölgesi ilan edildiğini belirten Harput, Bursa'nın bu ünvanla Avrupa'daki otomotiv bölgeleri ile aynı kulvarda çalışacağını ifade etti. Harput, "Otomotiv şehri olan Bursa, bu ünvan ile geleceğe daha emin adımlarla bakacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber