İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türk Telekom, İnternet arızasının 9 Haziran'da çözüleceğini belirti

Haber Giriş : 02 Haziran 2003 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Telekom, İnternet arızasının 9 Haziran'da çözüleceğini belirti

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Celalettin Ekinalan, Cezayir depreminin ardından internet servisi sağlayan kablolardaki arızanın ne zaman gğiderileceğini açıkladı. Ekinalan, internet yurtdışı bağlantılarındaki problemler, internet kapasitesinin artırılması ve genel data hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Celalettin Ekinalan, Cezayir depreminin ardından internet servisi sağlayan kablolardaki arızanın 9 Haziran günü giderileceğini söyledi.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü Brifing Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Ekinalan, internet yurtdışı bağlantılarındaki problemler, internet kapasitesinin artırılması ve genel data hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cezayir'de meydana gelen depremin ardından yurtdışı bağlantılarda büyük sorun yaşayan internette, çözüme doğru önemli bir adım atıldığını belirten Ekinalan, sözkonusu hatta meydana gelen arızanın giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve 9 Haziran günü sorunun tamamen çözüleceğinin kendilerine bildirilmesine rağmen, kapasiteyi artırma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Türkiye'nin uydu ve denizaltı kablo bağlantıları hakkında detaylı bilgi veren Ekinalan, ''Göreve geldiğimiz ilk günden beri yetersiz olan mevcut kapasitenin arttırılması için çalışıyoruz. Bunun için ihaleler açtık ve halen bu ihale süreci devam ediyor'' dedi. Ekinalan, planlarında bir aksaklık olmaması halinde 2 ay sonra varolan kapasitenin 2 katına çıkarılacağını, 8-12 aylık bir süreç sonunda ise şimdiki kapasitenin 10 katı bir sistemin kurulabileceğini bildirdi.

Depremin ardından internette yaşanan sıkıntılar nedeniyle kendilerinin kamuoyu ve basın tarafından 'acımasızca' eleştirdiğini hatırlatan Ekinalan, ''Bizim için müştri her zaman haklıdır ama Türkiye'nin internet bağlantıları sadece Türk Telekom üzerinden değildir. Türk Telekom bu konuda tekel hakkına sahip değildir. İsteyen servis sağlayıcıları uydu üzerinden bağlantı yapabilirler. Fiyat açısından en uygun olduğumuz için bizim üzerimizden bağlantı yapan firmalar çok fazla. Arıza meydana geldikten sonra varolan kapasitemizle herkese eşit bir şekilde hizmet vermeye çalıştık'' değerlendirmesinde bulundu. Gerekli altyapının sağlanması, kapasitenin arttırılması ve diğer hususlarda yapılacak alımlarda ihale açtıklarını, ancak bazılarının Kamu İhale Kanunu tarafından iptal edildiğini ifade eden Ekinalan, ''Kamu İhale Kanunu hareket kabiliyetlerini sınırlıyor, elimizi kolumuzu bağlıyor'' şeklinde konuştu. Ekinalan, Türk Telekom'un Kamu İhale Kanunu dışına çıkarılması için hükümet bazında girişimde bulunduklarını belirterek, ''Süreç aleyhimize işliyor. Bu yıl sonunda tekel hakkımız bitiyor. Kamu İhale Kanunu dışına çıktığımız zaman daha hızlı ve rekabete hazır olacağız'' ifadesini kullandı.

Gazetecilerin sorusu üzerine Türk Telekom'un özelleştirilmesindeki son durum hakkında da bilgi veren Ekinalan, özelleştirmenin biran evvel yapılması için ilgili kurumların gerekli çalışmaları yürüttüğünü söyledi. Aycell ile Aria'nın birleştirilmesine mali sorumluluklara ilişkin bir soru üzerine Ekinalan, birleşme çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayarak, ''Mali yükümlülükte, herkes üzerine düşen payları ölçüsünde alacak. İtalyanlar, İş Bankası ve Türk Telekom mali yükümlülüklerini yerine getirecektir'' karşılığını verdi. Ekinalan, Türk Telekom olarak rekabete büyük önem verdiklerini, rekabet ile kalitenin artacağını ve fiyatların düşeceğini sözlerine ekledi.
Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber