Fay hattının zarar verdiği 95 konut boşaltılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa - Manisa'nın Sarıgöl İlçesi Belediye Başkanı Ömer Karcı, ilçede 95 konut ve 9 iş yerinin boşaltılmasına karar verildiğini bildirdi.

Karcı, yaptığı açıklamada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Dairesinin ilçede yaptığı üç incelemenin sonuçlarının kendilerine iletildiğini söyledi.

Ömer Karcı, Bakanlığın, ilçeden geçen fay hattının zarar verdiği 95 konut ve 9 iş yerinin boşaltılmasına karar verdiğini ve "afete maruz bölge" kapsamına aldığını kaydeden Karcı, şu bilgileri verdi:

"Sarıgöl fay hattı son iki yıldır sürekli olarak hareketlilik göstermekteydi. Birçok evin duvarlarının çatlamasına neden oldu. Gerekli yerlere müracaat edildi, incelemeler yapıldı. Fay hattının geçtiği bölgede bulunan 95 ev ve 9 iş yeri sahibi belirlendi. Listede ismi olanlara bu durum tebliğ edilecek. Liste belediyede de bu bir ay askıda kalacak. İtiraz edenler olacak ya da başka müracaat edenler olacak. Evlerin kısa sürede boşaltılması yoluna gidilecek. Ardından toplu konut için arsalar belirlenecek."

Fay hattı üzerindeki evlerin bir kısmı ev sahipleri, bir kısmı da belediye tarafından "tehlike arz ediyor" gerekçesiyle daha önce boşaltılmış ya da yıkılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber