Eruygur'un askeri hastanede tedavi olması ihtimal dışı

Haber Giriş : 17 Eylül 2008 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başbakanı Orgeneral İlker Başbuğ, İletişim Toplantıları'nın ikinci gününde bazı televizyon kanalları ve haber ajanslarının üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

İlker Başbuğ, basın mensuplarına yeni dönemde 24 saat açık olan bir telefon hattından bilgi alabileceklerini söyledi. Basında zaman zaman Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında önyargılı ve eksik haberler çıktığını dile getiren Orgeneral Başbuğ, basın ilkelerine uymayan kuruluşları Basın Konseyi'ne şikayet edeceklerini belirtti.

Toplantıdan sonra gazetecilerin sorularına cevap veren NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün verdiği bilgiye göre Başbuğ, TSK'nın siyasetle ilgili konular hakkındaki görüşlerini başta Milli Güvenlik Kurulu olmak üzere uygun platformlarda muhataplarıyla paylaşacağını vurguladı. "Bundan sonra beni ayaküstü açıklama yaparken göremeyeceksiniz" diyen Başbuğ, medya mensuplarının 24 saat bilgi alabileceği bir telefon hattı oluşturacaklarını belirtti.

Genelkurmay'dan ilk kez davet alan Haber 24 televizyonunun Ankara temsilcisi Yaşar Taşkın Koç ise bu telefon hattına akreditasyon uygulanmasının düşünülmediği bilgisini verdi. Koç, İlker Başbuğ'un, toplantıya katılan kanal temsilcilerinin görüşlerini sorması üzerine, televizyon temsilcilerinin, akreditasyon uygulamasının yumuşatılmasının uygun olacağını söylediklerini aktardı.

Toplantıya katılan Fatih Altaylı, gazetecilerin sorusu üzerine Orgeneral Başbuğ'un önceki dönemlere göre daha modern bir TSK anlayışı getirdiği yorumunu yaptı. İlker Başbuğ'un, beyin kanaması geçiren Ergenekon tutuklusu Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un GATA ya da başka bir askerî hastanede tedavi görmesinin de ihtimal dışı olmadığını söylediği aktarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber