Eruygur'un durumu kritik

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Eylül 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUSA KESLER İstanbul ERGÜN AYAZ Kocaeli DHA

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur, cezaevindeki koğuşunda düştü. Kafatasında çatlak bulunan, beyin kanaması geçiren ve boynunda kırıklar olan Eruygur'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, dün sabah cezaevinde merdivenden düşerek hastaneye kaldırıldı. Kafasını çarptığı ve boyun kemiğinde dört parçalı bir kırık tespit edilen Eruygur'un sağlık durumunun kritik olduğu, en az bir hafta süreyle yakın takibe alınacağı belirtildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'la aynı koğuşta kalan Eruygur, dün 08.30'daki sayıma hazırlanmak için lavaboların bulunduğu alt kattaki bölüme inmek istedi. Bu sırada dengesini kaybederek merdivenlerden yuvarlanan Eruygur, başını ve boynunu basamaklara çarptı.

Tolon'un gardiyanları çağırması üzerine cezaevi revirine kaldırılarak ilk müdahalesi yapılan Eruygur, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te ilk müdahalesi yapılan Eruygur, Beyin ve Sinir Cerrahi Servisi'nde tedaviye alındı.

Şuuru yerinde

Başhekim Prof. Dr. Nazım Mutlu, Eruygur'un hastaneye getirildiğinde tansiyonunun 19/11 olarak ölçüldüğünü belirterek şu bilgileri verdi: ?Şener Eruygur 07.45'te Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'nde tedaviye alındı. Acil serviste çekilen tomografi ve radyografilerinde C1 adı verilen birinci boyun kemiğinde sipinal kanala etki etmeyen dört parçalı bir kırık tespit edildi. Onun dışında kafa içinde kanamaları mevcut. Şuuru yerinde. Genel durumu fena değil, ancak kırıklar ve kanamanın hastanın hipertansiyon ve diyabetik hasta olması nedeniyle yakın takibi gerekmektedir.?

?Kanama sürüyor'

Kırıkların omurilikte zedelenmeye yol açmadığını, bir felç durumunun söz konusu olmadığını belirten Mutlu, ?Bizim için önemli olan beyin içindeki kanamanın stabil hale gelmesidir. Bu yüzden tansiyon kontrolü yapılıyor. Genel durumu için hasta hafif uyutuluyor. Ameliyat düşünülmüyor, kırık boyun yakalığıyla kontrol altına alındı? diye konuştu.

Mutlu, daha sonra yaptığı açıklamada da Eruygur'un beynin sol tarafında 3 santimetre, sağ tarafında da küçük bir kanama olduğunu belirterek, ?Eruygur'un durumu diyabet ve tansiyon hastası olduğu için kritikleşebilir. O nedenle kendisini yakın takip ediyoruz? dedi.

Mutlu, odaya alınan Eruygur'un ne zaman taburcu edileceğine ilişkin olarak da bu tür hastaların stabil hale gelmesinin en az bir hafta sürebileceğini kaydetti.

?Hatırlamaya başladı'

Mutlu, öğleden sonra yaptığı açıklamada da boyunluk takılan Eruygur'un tansiyon ve şekerinin normal sınırlara indiğini belirtirken ?Ben niye buradayım şeklinde ifadeleri var. Ancak yavaş yavaş düştüğünü hatırlamaya başladı? dedi.

Akşam kanaması arttı

Başhekim Mutlu, akşam yaptığı açıklamada ise, ?Başındaki iç kanama oranında yüzde 10 civarında artış var. Müdahaleler yapılıyor. Durumuyla ilgili olarak ne çok iyi, ne de çok kötü diyebiliriz. Durumu kritik. Yakın takipteyiz? dedi.

ANKA'nın haberine göre ise, Eruygur'un durumunun ağırlaştığı ve beyin ameliyatı olabileceği bildirildi. Aynı haberde Eruygur'un solunumunun azalması nedeniyle de solunum makinesine bağlandığı ifade edildi.

ADD tahliye istedi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin, dün düzenlediği basın toplantısında, Eruygur'un iddianamesi olmayan bir dava nedeniyle 3 aydır tutuklu bulunduğunu savunarak, ?Başkanımız herhangi bir kişi değil. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünün genel başkanı? dedi. Tansiyon ve şeker hastası olan Eruygur'un tutukluluk biçiminin ?çok vahim ve zalimce? bir uygulama olduğunu iddia eden Akşin, ?Türk adaletini göreve çağırıyoruz. Adaleti lekelemekte olan bu zulme derhal son verilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Sevgili genel başkanımızın derhal tahliyesini talep ediyoruz? ifadelerini kullandı.

Uslu: Durumu ciddi

Eruygur'u ziyaret eden Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanı Bozkur Uslu, ?Doktorlardan aldığımız bilgiye göre durumu ciddi. Düşmeye bağlı boyun kırığı ve kafatasında çatlak olduğunu söylediler. Bu durumu, bu süreci yaratanları ben yine esefle kınıyorum? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber