11 yaşındaki öğretmen

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Eylül 2008 11:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Abdulhaluk BARIK/KIZILTEPE (Mardin),

Mardin'in Kızıltepe İlçesi Haznedar Köyü İlköğretim Okulu'na bu yıl öğretmen ataması yapılmayınca, 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Rozerin Aydın, okuldaki 40 öğrenciye ders vermeye başladı. Arkadaşlarının eğitimden yoksun kalmaması için günde 2 saat ders veren Aydın, ?Öğretmenimiz gelene kadar arkadaşlarıma eğitim veceğim? dedi.

Kızıltepe'nin Haznedar Köyü'nün 15'i kız 40 öğrencisi bulunan İlköğretim Okulu'na kadrolu öğretmen ataması yapılmadı. İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından ders ücreti karşılığında ataması yapılan 2 öğretmen de görevlerine başlamadı. Her gün okula gidip öğretmen bekleyen öğencilerin derslerinin boş geçmesi üzerini devreye 5'inci sınıf öğrencisi Rozerin Aydın girdi.

Rozerin, öğrencilere günde 2 saat Türkçe, sosyal bilgiler ve matematik dersi vermeye başladı. Bir an önce öğretmene kavuşmak istediklerini söyleyen Rozerin Aydın, ?Öğretmenlerin gelmemesi üzerine arkadaşlarıma ders vermeye başladım. Öğrendiklerimi alt sınıftaki arakadaşlara aktarıyorum. Öğretmenimiz gelene kadar bu dersleri vereceğim? diye konuştu.

?GEÇİCİ ÖĞRETMEN ÇÖZÜM DEĞİL'

Haznedar Köyü Muhtarı Hasan Aydın, kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne defalarca kadrolu öğretmen atanması için müracaatta bulunduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Geçici gelen öğretmenlerin çözüm olmadığını söyleyen Aydın, ?Çocuklarımızın acilen 3 kadrolu öğretmene ihtiyacı var. Çocuklar eğitimden yoksun kalıyor? dedi.

Kızıltepe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Siraç Atan, öğretmen boşluğu nedeniyle ilçe merkezi ve bazı köylerde okulların eğitime açılmadığını söyledi. Atan, okullardaki öğretmen sorununu gidermek amacıyla geçici de olsa ders ücreti karşılığında 250 sınıf, 150'si branş olmak üzere toplam 400 öğretmenin en kısa zamanda atanmasının yapılacağını söyledi. Eğitim- Sen Kızıltepe Temsilcisi Aslan Önen de, Kızıltepe'ye 400'ü sınıf, 300 branş öğretmenin atanması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber