KPSS giriş belgesi ellerine ulaşmayan binlerce aday mağdur oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2008 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaöğretim ve önlisans mezunlarının gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) 2 gün kalmasına rağmen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) birçok kişiye sınav giriş belgesi göndermedi.

Mağdur edilen binlerce kişi, ÖSYM il temsilciliklerinin önünde uzun kuyruklar oluşturarak, pazar günü gireceği KPSS için sınav giriş belgesini 3 YTL karşılığında almaya çalıştı.

Ortaöğretim ve önlisans öğrencileri, devlet memuru olabilmek için pazar günü 2 buçuk saat ter dökecek. Ancak sınav gününe az bir süre kalmasına rağmen, sınav giriş belgesi gitmediği için binlerce kişi sınava gireceğini yeri bilmiyor.

Sınava gireceği yeri öğrenmeye çalışan binlerce kişi telefonlara sarılınca ÖSYM'nin telefonları kitlendi.

Sınav giriş belgesinin ÖSYM il temsilciliklerinden alacağını öğrenen öğrenciler, buralara akın etti. Bu sefer de temsilcilikler önünde uzun kuyruklar oluştu.

Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki ÖSY Diyarbakır İl Temsilciliği'nin önünde de uzun kuyruklar oluştu. Sınav girişme belgelerinin verildiği büroda tek kişi çalışınca kuyruklar uzayıp gitti. Belge almak için sırada saatlerce bekleyenler ise, ÖSYM'ye ateş püskürdü.

Sınava girecek iki çocuğunun belgesini almak için sırada bekleyen Adli Turan adlı vatandaş, yapılanların işkence olduğunu söyledi. Suçlunun ÖSYM yöneticileri olduğunu savunan Turan, bu konuda ihmali olan yetkililer hakkında idari inceleme ve soruşturma başlatılmasını istedi.

Pazar günkü sınav için belgeye almayan çalışan Sabri Dölek de kendilerinden haksız yere 3 YTL alındığını belirtti.

Sınava başvuru sırasında toplam 40 YTL para ödediklerinin ve sınav giriş belgesinin ücretinin bu paranın içinde olduğuna işaret eden Dölek, "Acaba bizden para almak, para kazanmak için sınav giriş belgelerimizi göndermediler?" diye sordu.

Pazar günü yapılacak KPSS 2008 Ortaöğretim/Önlisan için sınav giriş belgesi eline ulaşamayanlar, bu belgeyi bugün mesai saatinin bitimine kadar ÖSYM il temsilciliklerinden temin edebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber