İzmirliye 4 ay su faturası yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2008 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kuyulara yapılacak arıtmalar tamamlanıncaya kadar İzmirlilerin bütçesini rahatlatmak amacıyla suyun metreküpünü 10 yeni kuruşa düşüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, indirimli su faturaları için son ödeme günü belirledi. Buna göre 13 ton ve altında su tüketen 850 bin konut abonesi, tüketim bedellerini su faturaları için belirlenen son ödeme günü olan 26 Ocak 2009 tarihinde yani 4 ay sonra ödeyecek.

İZSU Genel Müdürlüğü, bu süre içerisinde, su faturalarında yer alan bakım -tamir ücreti, çevre temizlik gideri ve kullandıkları suyun miktarı gibi "yasal giderler" konusunda vatandaşları bilgilendirmek için "zorunlu olarak" her ay fatura göndermeye devam edecek. İndirim uygulamasının Ağustos ayından itibaren başladığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Sudaki büyük indirimle birlikte, vatandaşlarımıza fatura da göndermemeyi planlamıştık. Ancak yasalar buna olanak tanımadı.

Biz de fatura gönderip tahsilatı erteleme formülünü bulduk. Buna göre Ekim ayından Ocak'a kadar ayda13 ton ve altındaki su tüketen abonelerimizden, her ay su parası tahsil edilmeyecek. Vatandaşlarımız su faturalarını 4 ay sonra ödeyecek. Bankalardan otomatik ödeme talimatı veren abonelerimiz için de aynı uygulama söz konusu olacak. Bu arada vatandaşlarımız, Eylül ayında kendilerine gelen su faturalarındaki bedelleri yatıracaklar. 14 ton ve üzerinde su tüketen abonelerimiz ise her ay su faturası ödemeye devam edecekler" bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber