Bakanlar, bürokratlarına kadro bulmakta zorlanıyor

Haber Giriş : 02 Haziran 2003 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlar, bürokratlarına kadro bulmakta zorlanıyor

3 Kasım seçiminin ardından AK Parti hükümetinde göreve başlayan devlet bakanları, birlikte çalışmak istedikleri özel kalem müdürü, basın danışmanı ve müşavirler için kadro bulmakta zorlanıyor.

Bürokratların çoğu göreve başlamasına rağmen kadroları onaydan çıkmadı. Gecikmenin, 57. hükümet döneminde kadroların doldurulmuş olmasından ve güvenlik soruşturmasının uzun sürmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, devlet bakanlıklarının sayısının azaltılmasından sonra boşa çıkan çok sayıda bürokratın durumu hâlâ netlik kazanamadı. Göreve yeni başlayan bürokratlar da henüz kadro alamadı. Bakanlıklara yapılacak çok sayıda atama Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan'ın masasında imzalanmayı bekliyor. Basın halkla ilişkiler ve özel kalem müdürlüğü kadrolarının tamamının dolu görünmesi yetkilileri zor durumda bırakıyor.

Devlet bakanları, birlikte çalışacağı ekibe kadro verilmesine ilişkin yazıları göreve geldikleri ilk günden itibaren Başbakanlık Müsteşarlığı'na göndermeye başladı. Ancak aradan bir ay geçmesine rağmen kadrolar alınamadı. Bazı bakanlar bu durumdan rahatsızlık duyarak Başbakanlık Müsteşarı Üçcan'ı arayarak bilgi istedi. Üçcan da, kadroların dolu olması ve atanacak kişilere ilişkin güvenlik soruşturmasının uzun sürmesi sebebiyle kadroların geciktiğini anlattı.

Hükümet, göreve başladıktan sonra Başbakanlık bürokrasisinde ciddi bir değişiklik yapmadı. Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu'nun yerine Fikret Üçcan ve Ecevit'in Özel Kalem Müdürü Zeynel Yeşilay'ın yerine Hüseyin Avni Karslıoğlu atandı. Müsteşar yardımcılığına ise Mustafa Çetin getirildi. Müsteşar yardımcıları Ali Çakı ve Selçuk Polat'ın görevden alınmasına ilişkin kararname ise halen Köşk'te bulunuyor.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber