Yeni evli asker intihar etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salihli ilçesine bağlı Sart kasabasında bir buçuk hafta önce vatani görevini yapmak için İzmir Narlıdere'deki birliğine teslim olan Mustafa Candaş, "eşim doğum yapacak" diyerek birliğinden mazeret izni alıp döndüğü Sart kasabasında kendisini çınar ağacına asarak intihar etti.

Mustafa Candaş (20) uzun süreden beri gönlünü komşu kızı Fatma'ya kaptırmıştı. Fatma da Mustafa'ya karşı ilgisiz değildi. Mustafa, Salihli Endüstri Meslek Lisesi'ni bitirdikten sonra okulu bıraktı. Salihli Lisesi'ni iki yıl önce tamamlayan Fatma (20) da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'ne kaydını yaptırdı. Fakat Mustafa ile evlenmek için okula devam etmedi. Mustafa evlenme isteğini ailesine açtığında, Mustafa'nın ailesi henüz çok erken olduğu için bu evliliğe karşı çıktı. Böyle olmasına rağmen iki gencin arkadaşlığı devam etti. Fatma, bir süre sonra Mustafa'dan hamile kaldı.

Bu durumu bir süre ailesinden sakladı. Fakat gün geçtikçe Fatma'daki değişikliği annesi Emine hanım fark edince, Mustafa da durumu ailesine bildirerek Fatma'nın hamile olduğunu söyledi. Bu durum karşısında Mustafa'nın babası Ramazan Candaş ve annesi Gülser Candaş, mecburen çocukların evlenmesini kabul ettiler.

25 Haziran 2008 tarihinde Sart kasabasında yapılan düğün töreniyle Fatma ile Mustafa evlendi. Yeni evli genç çift çok kısa bir süre mutlu bir evlilik yaşadı. Mustafa'nın askerliği gelip çatmıştı. Bir an önce askere gidip gelmek isteyen Mustafa, 13 gün önce Sart kasabasında düzenlenen törenle vatani görevini yapmak için İzmir Narlıdere'ye uğurlandı. Mustafa Candaş daha sonra eşinin doğum yapacağını bahane ederek birliğinden 5 gün mazeret izni alıp Sart kasabasına döndü. Çevresinde çok sevilen bir kişi olan Candaş, izin süresi bitmesine rağmen birliğine teslim olmadı. Ailesi ile zaman zaman sorunlar yaşadığı iddia edilen Candaş, önceki gün akşam girdiği bunalım sonucu kendisini Sart Harabeleri yakınında bir çınar ağacına asarak intihar etti. Candaş'ın cansız bedeni sabah saatlerinde kasaba halkı tarafından bulundu. Candaş'ın cesedi otopsi için askeri hastaneye kaldırıldı. Efendi kişiliği ile tanınan Candaş'ın ailesi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiği, bu nedenle sık sık bunalıma girdiği iddia edildi. Mustafa Candaş'ın bir süre önce de fare zehiri içerek intihara kalkıştığı ancak erken müdahale sayesinde son anda kurtarıldığı belirtildi.

EŞİNİ SAYIKLIYOR

Mustafa'nın eşi olayı duyduktan sonra baygınlık geçirdi. 13 gün sonra doğum yapacak olan talihsiz eş Fatma, sürekli olarak eşi Mustafa'yı sayıklıyor. Yapılan ultrasonda bebeğin oğlan olduğu belirlendi. Mustafa'nın ölmeden önce eşi Fatma'ya, "Oğlumun adını Efe koyalım" dediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber