İki savcıya Peker soruşturması!!!

Haber Giriş : 12 Kasım 2004 05:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Kelebek Operasyonu ile tutuklanan Sedat Peker'in isteği doğrultusunda karar alınması için girişiminde bulunmakla suçlanan 2 savcı hakkında soruşturma başlattı.

İdiaya göre Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Güner Sazak, evinin PVC pencerelerinin yaptırılması, tatil giderleri ve kredi kartı borçlarının ödenmesi, doktor bir yakınının tayininin çıkarılması karşılığında Peker lehine çaba harcadı. İddiaları reddeden Savcı Sazak'ın Peker ve adamlarıyla yaptığı 14 ayrı telefon görüşmesini içeren bantlar, incelenmek üzere HSYK'ya gönderildi. Hakkında soruşturma başlatılan diğer savcının ise Balıkesir'de görevli Suat Çalışkan olduğu ileri sürüldü.

PEKER'İN AVUKATI DEVREDE

İddialara göre, Savcı Ömer Güner Sazak ile Sedat Peker arasındaki ilişki Kelebek Operasyonu sürecinde polisin izlediği telefon görüşmelerinde ortaya çıktı. Peker, tekstilci Yusuf Altay'ı Şile'deki villasında feci şekilde dövdükten sonra 500 milyar liralık senet imzalattı. Olaydan sonra polise giden Altay, Peker'den şikayetçi oldu. Bu gelişmeyi haber alan Peker, Altay'ın bazı suçlardan arandığını tespit etti ve kendisi hakkındaki şikayeti geri alması için güvenlik kuvvetlerini kullanmak istedi. Bodrum'da çete kurduğu iddiasıyla aranan Yusuf Altay, jandarma tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı İzmir DGM'ce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine Altay'ın Bakırköy Adliyesi'nde bir dolandırıcılık davası olduğunu öğrenen Peker, bu davada tutuklanması için avukatları aracılığı ile devreye Cumhuriyet Savcısı Ömer Güner Sazak'ı soktu.

Polisin yaptığı telefon dinlemeleri sırasında Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Güner Sazak ile Sedat Peker'in avukatları arasında geçen ve suç oluşturduğu öne sürülen 14 telefon görüşmesi saptandı. Bu telefon görüşmelerine ait kayıtlar 23 Haziran 2004 tarihinde projeden sorumlu eski Ankara DGM savcısı Hakan Kızılraslan'a gönderildi. İlerleyen günlerde saptanan 2 telefon görüşmesi de 20 Temmuz 2004'te Kelebek operasyonun İstanbul ayağından sorumlu Savcı Turan Çolakkadı'ya gönderildi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Güner Sazak'ın bu telefon görüşmelerinde, evine yaptırdığı PVC pencerelerin parasının ödenmesi, tatil yeri, bir doktor yakınının tayini ve kredi kartı borçlarının ödenmesi yönünde Peker'in avukatları ile görüşmelerinin bulunduğu iddia edildi. Hakkında soruşturma başlatıldığını öğrenen Savcı Sazak'ın cep telefonundan Peker'in avukatlarına mesaj çekerek ?Aman pimapenlerin faturalarını kendi üstünüze kestirmeyin' şeklinde talimat verdiği öne sürüldü.

KÖMÜR OCAĞI DAVASI

Balıkesir Balya İlçesi Bengiler köyündeki Mehmet Tosun'a ait kömür ocağının Sedat Peker ve adamları tarafından ölüm tehditi ile ele geçirildiği iddiası ile hazırlanan soruşturma dosyasına baktığı belirtilen Savcı Suat Çalışkan'ın da Peker ile irtibatlı olduğu öne sürüldü. Savcı Çalışkan'ın polisin telefon dinlemeleri sırasında Peker ve adamları ile sık sık telefonda görüştüklerinin belirlendiği kaydedildi.

Savcı Çalışkan'ın bu hizmetlerinin karşılığında Peker tarafından İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelde misafir edildiği iddia edildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber