Yeni yağışlı hava geliyor. Sıcaklık 4 derece düşecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağışlı hava bu akşam Ege ve Trakya'dan yurda giriş yapıyor. Sıcaklığın 20 dereceye ineceği İstanbul'da bu akşam ve yarın yağış görülecek. Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Batı Karadeniz'de şiddetli yağış bekleniyor, sıcaklık 4 derece düşecek.

Türkiye arkaya arkaya gelen yağışlı sistemlerin etkisine girmeye başladı, Yunanistan üzerinden gelen yeni yağışlı hava bu akşam batı bölgelere yağmur bırakacak. Yağışlı havanın bu sefer iç kesimlerde de etkili olması bekleniyor. Yağışın ardından sıcaklıklar yaklaşık 2 ila 4 derece birden azalacak. Önümüzdeki hafta da yağışlar sürecek.

Bu akşam önce Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında etkili olacak sağanak yağmur, gece Ege ve Marmara geneline yayılacak. Bu gece ve yarın sabah özellikle Güney Ege'de yağmurun kuvvetli yağması bekleniyor. Muğla, Aydın, Denizli çevresinde su baskını ve sel görülebilir. Marmara Bölgesi'nde de bu gece yağmurun özellikle Sakarya, Kocaeli ve Bursa çevresinde şiddetli yağması bekleniyor.

Yağışlı hava bu akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da da etkili olmaya başlayacak. Yağmurun bu gece özellikle Anadolu yakasında etkili yağması bekleniyor. Kartal ve Pendik çevresinde yaşayanlar su baskınlarına karşı tedbirli olmalı. Sağanak yağmur İstanbul'da yarın da etkisini sürdürecek, beklenen en yüksek sıcaklık 20 derece. İstanbulda yağışlar önümüzdeki hafta da devam edecek.

Yarın Trakya ve Ege kıyılarında yağmur hafiflese de Marmara'nın doğusunda Sakarya, Bursa ve Kocaeli çevresi ve İç Ege'de kuvvetli sağanak yağmurlar yarın akşama kadar sürecek.

Uzun bir aradan sonra yarın Akdeniz Bölgesi de sağanak yağmurun etkisine girecek. Özellikle Antalya, Isparta ve Burdur arasında yağmurun gökgürültüsü ile birlikte şiddetli yağması bekleniyor. Bölgede yaşayanlar sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalı.

Yarın İç Anadolu Bölgesi'nde Eskişehir, Konya, Ankara, Çorum, Yozgat çevreleri de kuvvetli yağmurun etkisine girecek. Yarın Ankara'da sıcaklığın 18 dereceye düşmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz'de devam eden sağanak yağışlar, önümüzdeki haftaya kadar etkisini sürdürecek.

Yarın Antalya çevresi, İç Anadolu'nun doğusunda Niğde, Kayseri ve Sivas boyunca lodos kuvvetli esecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber