Komiser yardımcılığı sınavının soruları internete sızdı iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Eylül 2008 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Komiser yardımcılığı sınavının 3 sorusunun internete sızdığı iddia edildi.

EMNİYET Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ?Komiser Yardımcılığı Kursu Sınavı'nın sorularından 3'ünün sınav başlamadan 1 saat önce kitapçıktaki sıralamayla aynı olarak bir hukuk sitesinde yer aldığı ortaya çıktı.

14 Eylül pazar günü saat 10.00'da yurt genelindeki il merkezlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen okullarda yapılan ?Komiser Yardımcılığı Kursu Sınavı'nda, Türk Ceza Kanunu, ceza mahkemesi, anayasa, meslek mevzuatı, insan hakları, inkılap tarihi ve genel kültür alanında toplam 100 soru soruldu. 2 saat süren sınav sonrası çözdükleri soruların cevaplarını sorgulamak için hukuk sitesine başvuran polisler, kitapçıktaki 3 sorunun sınavdan 1 saat önce kitaptaki sıralamada olduğu gibi, şıkları ile beraber aynı siteye girilerek sorgulandığını görünce şoke oldu.

Sınav günü saat 08.56'da ?Falcon34' rumuzlu kullanıcının sitesinde, ?3 test sorusunu yanıtlarsanız sevinirim... Öncelikle saygılar sunarak bu soruların doğru cevabını bilen arkadaşların cevaplamasını önemle rica ediyorum şimdiden teşekkürler? şeklindeki iletisi polislerde, ?sınav soruları çalındı' şüphesini doğurdu. ?Falcon34' kullanıcısının profil bilgilerinin doldurulmamış olması ve siteyi sadece sınavdan önce ve sınavdan sonra yalnızca iki kez kullanması şüpheleri artırdı. Bu sınava hazırlanan polisler soruların hazırlık kitabından alıntı yapılarak araştırılabileceğini ancak kitapçıkta olduğu gibi 3 sorunun alt alta ve aynı soru numaralarıyla sorulmasının dikkat çekici bir ayrıntı olduğunu ve bugün bile bu kayıtların sözkonusu sitede tarih ve saati ile görülebileceğini savundu.

13 bin 524 polisin katıldığı sınavda yalnızca bin aday komiser yardımcılığına yükselebiliyor.

İNTERNETTE YER ALAN O 3 SORU

İnternette yer alan 3 soru

14 Eylül pazar günü saat 10.00'da başlayacak sınav öncesi, saat 08.56'da ?Falcon34' rumuzlu kullanıcının sitesine yazdığı mesaj şöyle:

3 test sorusunu yanıtlarsanız sevinirim... Öncelikle saygılar sunarak bu soruların doğru cevabını bilen arkadaşların cevaplamasını önemle rica ediyorum şimdiden teşekkürler:

33. Aşağıdakilerden hangisi işbirliği sisteminin ana vasıflarındandır?

a. Hakim işe kendiliğinden el koyabilir.

b. Sanığın bir kişiliği yoktur.

c. Hakim çelişmeye katılamaz.

d. Duruşma devresinde muhakeme sözlüdür.

34. Aşağıdakilerden hangisi tahkik sisteminin ana vasıflarından değildir?

a. Sanık mahkumiyet kararından önce tutuklanamaz.

b. Sanık ile hakim arasında eşitlik yoktur.

c. Sanığın taraf olarak aktif rolü yoktur.

d. Sanığın sadece yazılı müdafaası alınır.

36. Aşağıdakilerden hangisi ceza muhakemesine hakim olan ilkeleden değildir?

a. Delillerin vasıtalılığı ilkesi

b. Hakimin delil araştırması ilkesi

c. Saydamlık ilkesi

d. Eşitlik ilkesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber