Sağlıkta kadro sistemi değişikliği

Haber Giriş : 12 Kasım 2004 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kadro cetvellerinin yenileneceğini açıkladı.

Türkiye genelinde uzman hekim ve diğer sağlık personeli ihtiyaçlarına göre yeniden yapılacak kadro dağılımı sonrasında, illerdeki fazla personel, aynı ilin başka bölgelerine kaydırılabilecek. Akdağ, tüp bebek tedavisinin de sosyal güvenlik kapsamına alınması için hesaplamaların sürdüğünü belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kadro cetvellerini yenileyeceklerini açıkladı. Mevcut kadro sisteminde uzman sayısının ihtiyacın çok üstünde belirlendiğini söyleyen Akdağ, toplam 17 bin ile 20 bin arasında değişen yeni kadro cetvellernin hazırlanacağını kaydetti.

Akdağ, ?Eğer bir şehir merkezinde çok sayıda uzman veya pratisyen hekim ya da diğer sağlık çalışanı varsa bu kadro cetvelleri hazırlanıp bittikten sonra biz onların bir kısmına o şehrin ihtiyaçlı olan bölgelerinde çalışmaları için yer göstereceğiz. Bunu da nasıl yapacağız? Bütün çalışanlara hizmet puanı belirledik. Bu hizmet puanı kimin en düşükse onları orada fazla olarak göreceğiz? dedi.

Akdağ, SSK hastanelerinin devrinde çıkacak sorunların Başbakan tarafından çözülmesine ilişkin maddenin, Başbakan'ı hukukun yerine geçirmek anlamına gelmediğini savundu. Çözüme hızlı ve pratik yoldan ulaşmak için bu düzenlemenin gerekliliğini savunan Akdağ, bu maddenin tasarıya yeniden eklenmesi için Başbakan'la görüşeceğini ifade etti.

Akdağ, tüp bebek tedavi giderlerinin geri ödeme kurumlarınca karşılanması önerisinin de hükümetin gündeminde olduğunu vurguladı. Akdağ, ?Bunun hesaplamaları yapılıyor. Finansal açıdan ne kadar yönetilebilir bir meseledir. Bu konular uygun görülürse bu yılın bütçe talimatına bunu sokabiliriz diye düşünüyorum? dedi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber