MHP Milletvekili Tankut, bankaların hesap işletim ücretlerini Meclis'e taşıdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, bankaların 'hesap işletim ücretini' Meclis gündemine taşıdı.

Yılmaz Tankut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, bankalar tarafından vadesiz mevduat hesaplarına istinaden 'hesap işletim ücreti' adı altında ücret alındığını bu konuda kendisine yapılan şikayetlerin arttığını bildirdi.

Açılan hesaplar üzerinden bankaların milyonlarca YTL haksız kazanç sağladığına dikkat çeken Tankut, "Hükümetinizin yakında aldığı ve yakın gelecekte almayı düşündüğü bazı uygulamalar ile tüm işletmelerin personel maaşlarını banka kanalı ile ödemeyi zorunlu tutacağınızdan veya kiraların bankalar kanalı ile ödenmesi zorunluluğundan dolayı bu hesap işletim ücreti konusunda çok sayıda vatandaşımızın zarar göreceği ve rahatsız olacağı bir gerçektir." dedi.

Tankut, hesap işletim ücreti uygulamasının tüm bankalarda aynı olmak üzere, öğrenci, personel maaşları, kira hesapları, emekli-dul-yetim maaş hesapları başta olmak üzere şirket hesapları dışında tüm hesaplardan bu ücretin alınmasını engelleyen yasal düzenlemenin yapılmasını istedi.

Milletvekili Tankut, "Haksız kazanç sağlayan bankalara karşı nasıl bir yaptırım veya kanuni düzenleme yapmayı düşünüyorsunuz?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber