ÇÜ Doğum Anabilim Dalı Başkanı Kadayıfçı: En ölümcül hastalık doğumdur

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA- Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Kadayıfçı, en ölümcül hastalığın doğum olduğunu söyledi.

İzmir Tepecik Hastanesi'nde 11 saat içinde 13 bebeğin ölümü üzerine doktorların suçlanmaması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Kadayıfçı, "Doktorluk ekip ve alet işi. Davul bizim sırtımızda ama tokmak başkasının elinde." dedi.

ÇÜ. Tıp Fakültesi Hipokrat Salonu'nda fakülte öğrencilerinin önlük giyme töreninde konuşan Prof. Dr. Kadayıfçı, en ölümcül hastalığın doğum olduğunu belirterek doktorların verilen olanaklar ölçüsünde en iyiyi yapmaya gayret ettiğini dile getirdi.

Doktorların en hassas olduğu konuların başında bebek ölümleri geldiğini ifade eden Kadayıfçı, "Doktorların elinde sihirli bir değnek yok. Bazen bizim elimize bir şey vermeden çok şey bekliyorlar. Bu ekip işi, alet işi, özveri işi, hemşire ve hekimlik işidir. Bebek doğar, büyür ve ölür. Önemli olan bebeğin sağlıklı bir şekilde yaşaması için gerekli önlemleri alabilmektir. Bu önlemler alınmadığı takdirde, sorumluluk öncelikle doktorların oluyor. Doktorun arkasında onu destekleyen güç olması gerekir. Aslında davul bizim sırtımızda tokmak başkasına veriliyor." diye konuştu.

Hastane de kaç bebek içerisinde 13 bebeğinin ölümün gerçekleştiğine de bakılması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Kadayıfçı, "Yargısız infaz yapmamalıyız. Raporların sonuçlarını beklemeliyiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber