Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP hakkındaki iddiaları incelemeye aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP hakkındaki iddiaları incelemeye aldı

YASİN SAĞLIK-Türkiye

ANKARA- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Alman Ebert Vakfı (Friedrich Ebert Stiftung) isimli kuruluştan Cumhuriyet Halk Partisi'ne yardım yapıldığına dair yayınlanan haberleri incelemeye aldı. Vakit Gazetesi yönetimi, Yargıtay Başsavcılığı'nın kendilerinden istediği haber küpürleri ve belgeleri savcılığa teslim etti.

Vakit Gazetesi'nin gündeme getirdiği iddialarla ilgili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Mahir Kara, gazete yetkililerini arayarak konuyla ilgili gazete küpürlerini ve Alman Vakfı'na ait belgeyi istedi. Vakit Gazetesi Ankara Haber Müdürü Fatih Akkaya konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Cumartesi günü belgeyi yayınladık ve CHP'den ne tavır gelecek onu bekledik. O konuda araştırmaları olan kişilerle görüştük ve onların görüşlerini bir sonraki sayımızda verdik. Hatta bunun DSP'li olması daha dikkat çekici. Alman vakıfları üzerine araştırma yapmış bir isim olarak DSP İstanbul 21. dönem milletvekili Erol Al'ın da bu konudaki görüşlerini koyduk. O da ağır eleştirilerde bulundu. Yani bunun çok yanlış olduğunu söyledi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve çağırdı. Cumartesi konuyu bu şekilde kamuoyuyla paylaştık. Pazartesi günü hafta başı olduğu için hukukçulardan çok tepki geldi. Çok önemli bir konu ve Anayasa'nın 69. maddesi çok açık bu konuda. Hiçbir şekilde bir partinin yardım alamayacağını belirterek hukukuçuların çağrısını yansıttık."

Yargıtay Başsavcılığı'na böyle bir belgenin varolduğunu ve bunu yayınladıklarını hatırlattıklarını belirten Akkaya, "Başsavcıya konuyla ilgili herhangi bir girişiminiz olacak mı? sorusunu sormak için çok girişimde bulunduk, ama bir türlü ulaşamadık. Başsavcı ile görüşme girişimlerimiz oldu, ancak bize geri dönüş olmadı. Sonunda başsavcı hafta sonu olduğu için gazeteyi görmemiş olabilir düşüncesiyle küpürleri verme kararı aldık. Gidip bunları vermek istedik ancak gerek yok dediler. Notumuzu bıraktık. Pazartesi günü akşam üzeri saat 17.00 sularında Savcı Mehmet Mahir Kara bey aradı. Fatih bey sabah gelmişsiniz, olmamış. Şu anda CHP hakkında başsavcımızın talimatıyla inceleme başlatacağız. Bu konuda bize yardımcı olurmusunuz? Bizde evet seve seve dedik. Bizden belgenin kopyasını istedi." dedi.

İddialarla ilgili belgeleri ve gazete küpürlerini Yargıtay Başsavcılığı'na teslim eden Vakit Gazetesi Muhabiri Hasan Tosun da, sabah saat 10.00 sularında başsavcılığa giderek 20-21-22-23 Eylül tarihlerine ait gazete küpürleri ve Almanca metnin birer kopyasını Cumhuriyet Savcısı Mehmet Mahir Kara'ya bir tutanak karşılığında teslim ettiğini söyledi. Kara Yargıtay'da çok iyi karşılandığını da aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber