Kılıçdaroğlu ile Fırat'ın düellosu yarın...

Haber Giriş : 24 Eylül 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, karşılıklı basın toplantılarıyla günlerdir sürdürdükleri söz düellosu sonucunda yarın yüzleşiyor

Kılıçdaroğlu ve Fırat'ın, TBMM'de Uğur Dündar'ın modoretörlüğünde bir açık oturumda bir araya gelme konusunda uzlaştığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ve Fırat, karşılıklı ortak bir televizyon yayınında buluşma çağrısı yapmıştı. Önceki gece Habertürk'e Fırat ve Kılıçdaroğlu'nun birlikte çıkacağı açıklanmış, ancak Kılıçdaroğlu tüm televizyonlardan yapılacak bir yayın istediği gerekçesiyle programa katılmamıştı.

Kılıçdaroğlu dün çağrısını yineleyince, ikilinin Dündar'ın önerisini kabul edip yarın saat 14.30'da TBMM'de randevulaştığı öğrenildi.


Fırat'ı 'hayali ihracat' yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, söz verdiği halde canlı yayına çıkmadı. Kılıçdaroğlu dün ancak Uğur Dündar'ın yönetimindeki bir programda Fırat'la karşı karşıya gelebileceğini söyledi. Fırat, 'Bay Müfteri' dediği Kılıçdaroğlu'nun bu davetini de kabul etti.

BEHÇET GÜNGÖR / ANKARA

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'a yönelik 'hayali ihracat' ve 'uyuşturucu kaçakçılığı' iddialarının ardından önceki akşam birlikte katılacakları Habertürk'te Balçiçek Pamir'in sunduğu programda karşıya karşıya gelmekten kaçtı.

Kılıçdaroğlu'na artık ?Bay Müfteri? diye hitap edeceğini belirten Fırat, ?Buradan ilan ediyorum. Bundan sonra 'Bay Müfteri' diyeceğim. Artık Kılıçdaroğlu adını anmayacağım.?

Kılıçdaroğlu'nun kendi şirketi hakkındaki 'hayali ihracat' ve 'uyuşturucu kaçakçılığı' iddialarını ise mahkeme kararlarıyla yalanlayan Fırat, kendisi hakkındaki belgeleri CHP'ye ulaştıran bürokratın daha sonra bu partiden milletvekili adayı olduğunu hatırlattı.

PATRONUYLA KONUŞTU

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te basın toplantısı yapmayı teklif ettiğinin hatırlatılması üzerine Fırat şunları söyledi: ?Sanıyorum patronu ile düşündü taşındı demek böyle bir teklif getirdiler. Daha önce moderatör teklif etti. Sonra programa kendisi gelmeyi kabul etmedi. Oyuna lüzum yok. Hangi televizyon isterse, büyük bir stüdyo da olabilir, Arı Stüdyosu mesela. Tüm basın mensupları çağrılır, moderatör altında tartışırız bunu. Benim istifa mektubum hazır, ama başka bir şey yapmayacak o, istifasını istemeyeceğim, 'müfteriyim' diyecek ve piyasadan silinip çıkacak.?

İFTİRA DAVASI AÇTIM

?Halk bu tartışmaları hak ediyor mu?? yönündeki soruya ise Fırat, ?Halk, bunu kabul etmiyor. İftira üze-rine ne siyaset ne de medya yürür. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Işıkların altındayız, eleştirilebiliriz, ama sınırı var, hakaret içermemek, iftira atmamak. Suç unsuru varsa da delil sunmak lazım. Yoksa bunun adı müfteri olur? ifadesini kullandı.

Fırat, ?Kılıçdaroğlu hakında mahkemeye başvurdunuz mu?? sorusuna ise, ?Dergiye iftiradan dolayı ceza davası açtım. Maalesef Türkiye'de Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kararları nedeniyle maddi ve manevi cezalardan vazgeçtim. Hakaret ediliyor, Yargıtay'a göre her siyasetçiye küfredilmek bir özgürlükmüş. Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı var o yüzden ceza davası açmadım? şeklinde cevapladı.

Tartışma Meclis'te olacak

Fırat'ın tartışmaktan kaçmakla suçladığı Kılıçdaroğlu, Perşembe günü için tarih verdi ve Uğur Dündar'ın yöneteceği programda tartışma teklifini getirdi. Kılıçdaroğlu, Dündar'ı neden tercih ettiğini ise şu şekilde açıkladı: ?Sayın Fırat'ı Perşembe günü saat 14.30'da burada (Meclis'te) Sayın Uğur Dündar'ın yöneteceği canlı yayında bekleyeceğim. Sayın Dündar'ı önerme gerekçemiz, 40 yıllık basın ve televizyon deneyimi yanında, tarafsızlığına inandığımız içindir. Şayet Sayın Fırat, bu önerimize evet diyorsa, Perşembe günü 14.30'da burada, yani milletin Meclisinde olur.? Fırat, Kılıçdaroğlu'nun bu teklifini de kabul etti.

Baykal malvarlığının tamamını açıklasın

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın malvarlığını eşinikiyle birlikte aynı zaman açıklamasını isteyen Fırat, ?Sayın Baykal'ın malında gözümüz yok, Türkiye'de mal beyanı ile ilgili yasaya uygun olarak bir kez daha mal bildiriminde bulunmaya davet ediyorum. Kendisi, eşi ve çocuklarının mal varlığını aynı anda açıklayarak yapmalı. 1 sene sonra olmaz. Bir sene önce kendisi bir sene sonra eşi olmaz. Bir araç, bir sene önce sayın Baykal'ın hanesinde yazılı idi. Usulüne uygun, eşi ve kendisininkini aynı anda versin. Başbakanlık sitesinde Başbakan ve eşinin servet ilanı var? dedi. Fırat, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın durumuyla ilgili soruya ise söyle cevapladı: ?Dün sayın müfteriyi dinliyorum o bir şey söylüyor. Akman'ı televizyonda dinleme imkanı buldum. O da başka bir şey söylüyor. Bunları dinlemek, tüm belgeleri ortaya koymak, ondan sonra da bir karar vermek lazım. Bunun haricinde, 'efendim bu suçludur', bunu asalım keselimle olmaz. Yani müfteri iftira attı diye benim kellemi mi almaları lazım!?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber