24 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 24 Eylül 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret ediyor. (Saat: 12.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sırasıyla MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihat Vardan ve yönetim kurulu ile Ukrayna Savunma Bakanı Yuriy Yekhanurkoy'u kabul ediyor. (Saat: 13.00/14.00)

-ERGENEKON'DA GÖZALTILAR SÜRÜYOR

-Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı emekli Albay Tanju Güvendiren, Gazeteci Tuncay Özkan, Kanaltürk eski Haber Müdürü Adnan Bulut ile İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın da bulunduğu 16 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

-BAŞBAKANLIK İNSAN HAKLARI BAŞKANLIĞI'NIN ?NEZARETHANELER? RAPORU

-Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının nezarethanelere haberli ve habersiz olarak gerçekleştirdikleri ziyaretlerin sonuçlarına ilişkin ilk 3 aylık raporu açıklıyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN ŞAHİN HAKİM VE SAVCI ADAYLARININ AD ÇEKME TÖRENİNDE

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, mesleğe kabullerine karar verilen 450 adli hakim ve savcı adayının MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek olan ad çekme törenine katılıyor. (Saat: 14.00)

-ASO MECLİS TOPLANTISI

-Ankara Sanayi Odası Eylül ayı meclis toplantısı yapılıyor. Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek katılıyor. (Saat: 10.15)

-BAKAN ÇELİK ?GELECEĞİN SINIFLARI? AÇILIŞ TÖRENİNDE

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Intel tarafından Ankara'da oluşturulan ?Geleceğin Sınıfları?nın açılış törenine katılıyor.

-Bakan Çelik daha sonra, Eğitim-Bir-Sen'in Gazi Kültür Merkezi'nde vereceği iftar yemeğine katılıyor. (Saat: 11.00/18.50)

-CHP'Lİ ATEŞ'İN BASIN TOPLANTISI

-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş Meclis'te düzenleyeceği basın toplantısıyla, Ankara'nın sorunlarıyla ilgili belge açıklıyor. (Saat: 11.00)

-NÜKLEER SANTRAL İHALESİ YAPILIYOR

-Enerji Bakanlığı Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi (TETAŞ), Mersin Akkuyu'da kurulacak nükleer santral için ihale yapıyor. (Saat: 14.30)

-ÇEVRE MÜHENDİSLERİ'NDEN NÜKLEER SANTRAL İHALESİNE KARŞI EYLEM

-TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Enerji Bakanlığı'nın Mersin Akkuyu'da kurulacak nükleer santral ihalesine karşı eylem yapıyor. (Saat: 13.00)

-TÜRK KIZILAYI İLE BKK AKTİV SİGORTA FİRMASI ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

-Türk Kızılayı ile Almanya ve Türkiye'de faaliyet gösteren ve kamu sağlık sigortası olan BKK Aktiv firması arasında Almanya'da yaşayan Türk ve Alman vatandaşlarının Türkiye'ye geldiğinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi amacıyla, ?Sağlık Hizmetleri Protokolü imzalanıyor. (Saat: 14.00)

-YASED 2008 DÜNYA YATIRIM RAPORU'NU AÇIKLIYOR

-Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) tarafından yayınlanan 2008 Dünya Yatırım Raporu Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından Hilton Otel'de düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanıyor. (Saat: 10.00)

-DENİZ FENERİ VE DOĞAN ÇATIŞMASI, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A GÜVENİ AZALTTI

-Son altı yıldır yapılan araştırmalarda halk tarafından en güvenilir lider olarak görülen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Feneri ve Aydın Doğan kavgası nedeniyle güven kaybına uğradı. Erdoğan-Doğan kavgasında Başbakan Erdoğan'a inananların oranı yüzde 23.9'da kalırken, Erdoğan'ın Deniz Feneri yolsuzluğu içinde olduğuna inananların oranı ise yüzde 47.8 oldu.

-Ankete göre Türk halkının son dönemdeki en önemli gündemi Deniz Feneri yolsuzluğu olurken, halkın yüzde 78.3 gibi büyük bir oranı Deniz Feneri e.V'de yolsuzluk yapıldığı iddialarının doğru olduğuna inanıyor.

-ATALAY: 7 YAŞINDAKİ WELAT DAĞ TÜRK VATANDAŞI DEĞİL

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'ın soru önergesine verdiği yanıtta, ailesiyle birlikte geldiği Türkiye'ye ?vizesi' olmadığı gerekçesiyle alınmayan 7 yaşındaki Welat Dağ'ın, ailesinin iddialarının aksine ?Türk vatandaşı' olmadığını söyledi. Atalay, ?ailesi tarafından çocuğun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunun iddia edilmesi üzerine yapılan inceleme neticesinde şahsın bir vatandaşlık kaydı tespit edilememiştir? dedi.

-AKP İLÇE BAŞKANI POLİSE CEZA KESTİ İDDİASI

-Kayseri İncesu İlçe Başkanı Ekrem Karakoyun'un, köylüsüne araba kullanırken cep telefonu ile konuştuğu gerekçesiyle ceza yazan polis memuruna önce ?senin sonun kötü? diye tehdit ettiği, daha sonra da sürdürdüğü iddia edildi.

-AKP İl Başkanı Ekrem Karakoyun, söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, ?Ben de devlet memurluğu yaptım. Memurluğunu değerini bilen kişileriz. Ben polis memuru ile konuştum ve sadece ?kendisi benim misafirimdir şık olmadı' diye konuştum? dedi.

-YAŞAR KEMAL İKİ AYRI SERGİYLE FRANKFURT'TA

-Türkiye'nin 2008 Frankfurt Kitap Fuarı'na Onur Konuğu olarak katılım programı kapsamında gerçekleştirilen ?Çukurova Bayramlığın Giyerken? ve ?Yaşar Kemal Yazarlar Adası? sergileri, dünyaca ünlü Türk romancı Yaşar Kemal'i bugünden itibaren, 21 Ekim'e Frankfurt Sparkasse Sanat Galerisi'nde Avrupalı sanatseverlerle buluşturacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber