Armada ile Akman'ın rakamları tutmuyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Eylül 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kemal GÖKTAŞ/ANKARA

Akman ?Armada'nın yüzde 3.3'ünü 2003'te 41 bin 416 bin YTL'ye aldık? demişti Armada Alışveriş Merkezi Genel Müdürü, yüzde 3.3 hisse için 2003'te 905 bin 587 YTL ödediğini açıkladı

Armada Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Yıldır Ertem, Hayat Yapı Ticaret ve Yatırım Ltd. Şti'nin 2003 yılında 905 bin 587 YTL karşılığı Armada'nın yüzde 3.3'üne ulaşacak şekilde hisse aldığını bildirdi.

Ertem, yaptığı yazılı açıklamada, Armada Alışveriş Merkezi'ne halen 31 gerçek ve 2 tüzel kişinin ortak olduğunu belirterek, şu bilgiyi verdi: ?Son dönemde medyada adı geçen hissedarlarımızdan Hayat Yapı Ticaret ve Yatırım Ltd. Şti'yi temsilen Turgut Akman, yatırımcı ortaklarımızdan 511 bin 27 YTL değerinde, yatırımcı şirketimizden 394 bin 560 YTL olmak üzere toplam 905 bin 597 YTL karşılığı yüzde 3.3'e ulaşacak şekilde hisse satın almıştır. Bu satın almanın gerçekleştiği 2003 yılında Hayat Yapı Ticaret ve Yatırım Ltd. Şti'nin ortakları Turgut Akman, Hamide Ceylan ve Mehmet Habib Karaman'dan oluşmaktadır. Alışveriş merkezimiz ile ilgili yukarıda belirttiğimiz tüm bilgiler resmi kayıtlarda mevcuttur. Kamuoyunu, yazılı ve görsel medyayı konuyla ilgili olarak doğru bilgilendirmeyi uygun görmekteyiz.?

Akman'ın avukatı düzeltti

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın avukatı avukatı Ali Yıldız da bir açıklama yaparak, ?Müvekkilim yanlış anlaşıldı? dedi. Armada hisselerine ödenen rakamı düzeltti. Yıldız, Hayat Yapı'nın hisseler için 41 bin değil, 905 bin 587 YTL ödediğini açıkladı.

Vekalet sahteciliğine soruşturma açıldı

TÜRKİYE Noterler Birliği Yönetim Kurulu, VATAN'ın Deniz Feneri davasında hüküm giyen Mehmet Gürhan'ın cezaevinde olduğu tarihte Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a İstanbul'da vekalet verdiğini gösteren vekaletname ile hisse devrine ilişkin yine noter huzurunda yapılmış görünen devir temlik sözleşmesi ile ilgili haberi üzerine soruşturma başlattı. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, VATAN'a, dünkü Yönetim Kurulu toplantısında haberi ele aldıklarını belirterek şunları söyledi: ?Yönetim Kurulu olarak gazetedeki haberi ihbar kabul ettik. Yönetim Kurulumuz hemen bir soruşturma başlatma kararı aldı. Soruşturmayı yürütmek üzere İstanbul Noter Odası'nı görevlendirdik. Muhtemelen onlar da hemen ilgili notere giderek inceleme yapacaklardır.?

?Karaman uyardı 3 cep telefonu kullanıyorum'

ALMAN polisinin Deniz Feneri soruşturması sırasında sorguladığı Kanal 7 yöneticisi Şahin Küsmüş ilginç noktalara değindi. Yeni Harman dergisinde yayınlanan ifadeye göre Küsmüş ?Alman polisinin 25 Nisan 2007'deki baskınından bir ay sonra Zekeriya Karaman'la görüştük. Karaman, RTÜK Başkanı Zahit Akman'dan söz açtı. Abdullah Özer (Almanya'daki kooperatifin başkanı) ile işbirliğini sona erdirdiklerini söyledi? dedi. Küsmüş, Kanal 7 Yönetim Kurul Başkanı Karaman'ın Deniz Feneri e.V. üzerinde açık bir nüfuzunun olduğunu da kaydetti. Küsmüş, neden üç cep telefonu kullandığını ise ?Karaman uyarmıştı. Özel görüşmeleri bit pazarından aldığım simle konuşurdum? diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber